Stockholm

Robotinsekter - framtidens hot

Intelligenta bakterier och robotinsekter - snart på ett kontor nära dig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Enligt futurologen Ian Person så är virus och trojanernas tid förbi. Nu är det bakterier och insekter vi ska IT-frukta, fast inte riktigt än. Det Person varnas oss för är USB-minnen, mobiltelefoner och allmänt bärbara enheter som är lätta att smuggla och där stora mängder data kan lagras. I rapporten Office of the Future, ”framtidens kontor” skriver Ian Person om dessa IT-hot och många andra.

Rapporten är framtagen på uppdrag av Canon och i den pratar Pearson dels om användarverifiering, elektroniska kretsar i viktiga dokument och elektroniska signaturer med specialbläck som möjliga säkerhetsåtgärder, som redan finns utvecklat idag. I framtiden talas det också som kretsas som kan tryckas direkt på huden för att skapa starkare typ av identifiering än dagens medfödda fingeravtryck.

Däremot vill Ian Pearson inte skrämmas för mycket och lägger in en brasklapp mot företag som vill införa alltför hårda rutiner och menar på att säkerheten aldrig får bli ett hinder i de anställdas dagliga arbete.

– Övernitisk företagssäkerhet är ett hot i sig själv. Säkerhetspolicyn ska vara balanserad, tillräckligt säker, men samtidigt ska de anställda ha tillräckligt mycket frihet att kunna utföra sina jobb, säger Pearson till datormagazin.se.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.