Stockholm

Mordfall öppnas på nytt efter 83 år

Tjänsteflickan Emma Alice Smith försvann för 83 år sedan. Nu vill man lösa fallet.


Läs mer

År 1926 cyklade den 16-åriga tjänsteflickan Emma Alice Smith till sitt arbete. Det är 83 år sedan, och hon har inte setts till sedan dess.

Brittiska detektiver är nu så gott som säkra på att flickan mördats, och har svurit på att hitta mördaren.

Nyligen fick de brittiska poliserna nämligen ett tips om att Emma kanske har blivit mördad och begraven i en damm. Tipset kom från hennes släktingar och har varit en hemlighet i över 50 år.

När Emma försvann kom man inte vidare med utredningen och menade att hon hade flytt till Irland. Sedan dess har fallet legat nere, tills amatörförfattaren Valerie Chidson började rota i historien för att skriva en pjäs.

– Det fick oss att förstå att vi hade en skyldighet att gå till polisen, säger Emmas systerson David Wright till Daily Mirror. Enligt systersonen ska Emmas öde ha varit en familjehemlighet i många år. Att man inte valt att gå till polisen var helt enkelt eftersom allt skett för så länge sedan.

– Vi är egentligen inte ute efter att få veta vem som mördade Emma, men det vore fint att kunna ge henne en anständig begravning, säger poliskommisarien Trevor Bowles.

I Sverige är preskriptionstiden som högst 25 år.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.