Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hjältehund fick pris

Nyheter | 11/02/2009 12:37

Hjältehunden George offrade sitt liv för att rädda en grupp barn.

George, en Jack Russell på fjorton år, kände inte till innebörden av ordet rädsla. När en grupp om fem barn attackerades av en pitbull terrier tvekade han inte en sekund innan han begav sig in i en våldsam närkamp med den blodtörstiga besten.

En kamp som kom att kosta George livet.

Nästan två år efter den hjältemodiga insatsen prisas George med välgörenhetsorganisationen PDSA:s guldmedalj för sitt civilkurage och mod.

– Det råder ingen tvekan om att George var en liten hund med ett lejons mod, säger Jan McLoughlin, ordförande för PDSA, enligt Stuff.co.

– Hans hängivenhet för de fem barnen den dagen vittnar om en följeslagare som inte ryggade för att trotsa stor fara för att skydda sina vänner. Barnen kommer aldrig att glömma Georges uppoffring och PDSA är stolt över att hedra denna utomordentligt modiga hund, fortsätter Jan McLoughlin.

Alan Gay, Georges husse, är rörd och tacksam över utmärkelsen men hoppas samtidigt att det är den sista som ska behöva delas ut i sitt slag.

– Jag är glad över att ta emot utmärkelsen, men hoppas att det är den sista som behöver delas ut, säger Alan Gay.

Jack Russell - se några hundtrick:

Skrivet av: