Hjältehund fick pris

Hjältehunden George offrade sitt liv för att rädda en grupp barn.


George, en Jack Russell på fjorton år, kände inte till innebörden av ordet rädsla. När en grupp om fem barn attackerades av en pitbull terrier tvekade han inte en sekund innan han begav sig in i en våldsam närkamp med den blodtörstiga besten.

En kamp som kom att kosta George livet.

Nästan två år efter den hjältemodiga insatsen prisas George med välgörenhetsorganisationen PDSA:s guldmedalj för sitt civilkurage och mod.

– Det råder ingen tvekan om att George var en liten hund med ett lejons mod, säger Jan McLoughlin, ordförande för PDSA, enligt Stuff.co.

– Hans hängivenhet för de fem barnen den dagen vittnar om en följeslagare som inte ryggade för att trotsa stor fara för att skydda sina vänner. Barnen kommer aldrig att glömma Georges uppoffring och PDSA är stolt över att hedra denna utomordentligt modiga hund, fortsätter Jan McLoughlin.

Alan Gay, Georges husse, är rörd och tacksam över utmärkelsen men hoppas samtidigt att det är den sista som ska behöva delas ut i sitt slag.

– Jag är glad över att ta emot utmärkelsen, men hoppas att det är den sista som behöver delas ut, säger Alan Gay.

Jack Russell - se några hundtrick:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.