Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hon kan bara äta choklad

Nyheter | 14/02/2009 16:21

Choklad är det enda som Eva kan äta utan att kvävas.

STORBRITANNIEN. Den 30-åriga barnflickan Eva Verissimo äter bara choklad. Det är nämligen den enda föda som hon kan svälja. 30-årigen lider av ett sällsynt sjukdomstillstånd, Achalasia, som påverkar övre delen av magsäcken.

Detta innebär att hon måste tugga minst 15 gånger innan hon sväljer – annars kvävs hon. Hon upptäckte snart att choklad var den mat som enklast gick att få ner. Nu äter Eva choklad till frukost, lunch och middag.

– Alla tror att det är en dröm och tycker att det verkar roligt. Men det är det inte. Det är en mardröm. Allt jag vill är att kunna äta vanlig mat, säger hon till News Of The World.

Eva tvingas injicera Botox i matstrupen för att mat ska kunna passera. Men än så länge har behandlingen inte uppvisat några resultat. Inom kort ska hon opereras för att försöka få bukt med sina problem.

– De flesta som lider av Achalasia lever på vätskor och mosad mat. De förlorar ofta en hel del vikt och det tar lång tid att få i sig något, säger Tom Dehn, expert inom ämnet.

Skrivet av: