Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han har 32 kvinnor och 89 barn

Nyheter | 16/02/2009 21:46

Barnen kysser hans skor och kvinnorna avgudar honom.

TEL AVIV. Men ingen av de 32 kvinnorna får träffa sina biologiska familjer, äta kött, dricka eller röka. Dessutom får de inte ha någon kontakt med andra män.

Räddaren av universium. Det kallar han sig själv för. Goel Ratzon som också döpt alla sin barn efter honom själv tycks vara helt bekymmerslös när han berättar att flera av kvinnorna försökt begå självmord. Men inte för att de inte står ut. Tvärtom. Av rädsla för att han ska lämna dem.

Den bisarra historien om det sektliknande livet som försigåtts rakt under näsan hos befolkningen i den israeliska kuststaden Tel Aviv avslöjades i går av den israeliska tevestationen kanal 10 (Se videoklipp i utvalda länkar).

Kvinnorna är alla registrerade som singelmammor och lever i separata lägenheter. När Ratzon besöker kvinnorna måste barnen hälsa på honom genom att kyssa hans skor och avguda mammornas tatueringar av honom, skriver Haaretz.

Och myndigheterna kan inte göra någonting.

–Mannen balanserar på en tunn lina. Men eftersom barnen går till skolan och inte lider av våld i hemmet eller något liknande finns det inget vi kan göra, berättar Dr Yitzhak Kadman för Haaretz.

Skrivet av: