Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tusen miljarder planeter med liv

Nyheter | 18/02/2009 21:19

Nästan oändligt antal planeter kan finnas med liv på.

Astronomer menar på att triljoner planeter som Jorden kan finnas. The massiva antalet, med 22 st nollor, kommer från astronomen Alan Boss. Boss hävdar att varje solliknande stjärna har en värld som vår. Många planeter kan bebos av enklare livsformer, som Jorden var för fyra "biljoner" år sedan.

Men det är också möjligt att det finns civilisationer som ligger många tusen år före i utvecklingen än vår egen.

Dr Boss säger: "Det är väldigt spännande. Dessa planeter är inte bara bebobara, utan antagligen bebodda".

"Jag misstänker att nästan varje stjärna du ser på himlen har en Jord-liknande värld runt den. De flesta av dessa planeter är antagligen gasjättar som Jupiter, men några av dom borde vara planeter som Jorden, fast några gånger större än vår planet."

Enligt en vetenskapskonferens i Chicago har man nu upptäckt mer än 300 planeter utanför vårt solsystem, men bara några få är troliga att ha liv på dom.

Ändå så ska det finnas så många som 100 biljoner galaxer i universum, vilket gör att möjligheterna är oändliga. NASAs rymdprogram Kelper, som påbörjas nästa månad, borde finna planeter som Jorden inom ett par år, skriver The Mirror.

Dr Boss, från Carnegie Institute i Washington, tillägger: " Vi är på gränsen att upptäcka hur vanliga dessa planeter är."

Skrivet av: