Fejkade sin egen begravning

Rumänen ville vara säker på att jordfästningen blev som han ville.


RUMÄNIEN. Marin Voinicu, 73, ordnade en generalrepetition för sin egen begravning. Han ville nämligen se till att den blev exakt som han ville. Enligt uppgifter bjöd han in hela tjocka släkten och även prästen i byn fick en inbjudan, då man ville att han skulle hålla i en övningspredikan.

Voinicu lade sig till och med i sin egen grav för att se hur det kändes.

– Allt gick som planerat. Jag grävde till och med min egen grav på kyrkogården och lade mig där för att se hur det kändes, säger han.

De anhöriga fick sedan prova på att jämra sig högljutt vid gravstenen. Begravningsrepetitionen gick som smort och nu hyser inte 73-åringen längre några tvivel om att hans jordfästning kommer att bli exakt som han vill.

– Egentligen borde alla ha gråtit jättemycket, men nu spillde ingen en enda tår. Vi hade så roligt och man kan säga att det var mer som ett bröllop än en begravning, säger 73-åringens svärdotter Oncica, enligt Ananova.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

Explosion i Trelleborg

Någon form av explosion har skett vid en lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg, vilket Sydsvenskan var först att rapportera om.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

2 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

2 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

2 timmar sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

igår 23:12
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.