Namnet lockar många irriterande turister varje år. Trots det behålls det berömda namnet.
Namnet lockar många irriterande turister varje år. Trots det behålls det berömda namnet. - Foto: FAKSIMIL FÅRN YOUTUBE.COM

Byborna behåller Fucking - förblir "fuckingers"

Efter skämtsamma turister som lockas till byn, massvis av halvnakna tjejer som poserat bredvid bynamnet och minst tretton stulna skyltar - behåller Fucking sitt berömda namn.


Fuckings historia

Enligt experter kommer byns namn ursprungligen från en bayersk adelsman som hette Focko. Sedan dess har namnet anpassats till mer modern stavning och på 1800-talet blev det till slut Fucking.

Nu är alltså ett namnbyte aktuellt igen. Den hetaste kandidaten är att byta till byns namn på 1600-talet, vilket var "Fugging".

FUCKING. Under fredagskvällen hölls en omröstning i den österrikiska byn Fucking som gick ut på att bestämma huruvida det berömda namnet skulle behållas eller ej.

– Alla "Fuckingers" måste komma överens om vi ska ändra det eller inte, sa Franz Meindl till The Telegraph, innan röstningen.

Initiativet till omröstningen togs efter att invånarna tröttnat på att göras till åtlöje för hemortens namn. Och till sist stod det klart - byborna skulle fortsätta att kalla sig själva för "fuckingers", skriver Region News.

Ursprunget spåras ända tillbaka till 1000-talet, då en adelsman vid namn Focko inspirerade till bynamnet.

I dag har byn 104 invånare.

 

Här uppmärksammas byn i brittisk teve:

By
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Person död: Föll från hög höjd på jobbet

Stockholm: Polisen rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt drograttfylleri på Södermalm.", skriver polisen på sin hemsida.

Kundens vidriga upptäckt i Icas hallon: "Slängde skiten"

I dagarna gjorde en kvinna från Skellefteå en vidrig upptäckt i Icas frysta hallon. Efter händelsen kommer kvinnan inte kunna äta hallon igen...

Traderas skarpa varning till kunderna: "Var försiktig..."

"Vi tar detta på stort allvar" skriver Tradera i ett mejl till sina kunder. I det varnar de för bedragare, både i utskick på mejl och sms, eller via meddelanden på sajten.

Din sänkta skatt på 3 270 kronor hotad: "Straffar sparsamhet"

I år är skatten på sparande rekordhög. Nu vill regeringen sänka ISK-skatten. Myndigheterna som fått i uppdrag att titta på förslaget är kritiska. Men det får Nordnets privatekonom Frida Bratt att se rött.

USA väntas stoppa palestinskt FN-medlemskap

FN:s säkerhetsråd planerar en omröstning i den kontroversiella frågan om fullvärdigt medlemskap för palestinierna i världsorganisationen sent på torsdagen. USA uttrycker stor tvekan över ett godkännande av Palestina som fullvärdig FN-medlem.