Det är inte första gången som knarklangare har försökt smuggla kokain i spelkonsoler. Detta fynd gjordes i ett Xbox i Texas.
1 av 4
Det är inte första gången som knarklangare har försökt smuggla kokain i spelkonsoler. Detta fynd gjordes i ett Xbox i Texas. - Foto: El Paso County Sheriff's Office
10 kilo kokain hittades nämligen i Xbox:et. OBS! Bilden är tagen ur ett annat sammhang.
2 av 4
10 kilo kokain hittades nämligen i Xbox:et. OBS! Bilden är tagen ur ett annat sammhang. - Foto: El Paso County Sheriff's Office
Flygplatsen i jamainkanska Kingston gjorde ett oväntat fynd i Xbox-konsolen.
3 av 4
Flygplatsen i jamainkanska Kingston gjorde ett oväntat fynd i Xbox-konsolen. - Foto: Paul Sakuma / AP / SCANPIX
Mannen påstår sig ha fått fem miljoner dollar för knarktransporten.
4 av 4
Mannen påstår sig ha fått fem miljoner dollar för knarktransporten. - Foto: Lien, Kyrre / AP / SCANPIX

Gömde 10 kilo kokain i Xbox - för 35 miljoner

Flygplatsen gjorde ett överraskande fynd i spelkonsolen.


35 miljoner för tio kilo kokain

En man från Guyana återvände till bagageområdet efter att han släppts igenom med en dator och en portfölj. Detta eftersom han hävdade att han glömt ytterligare en väska.

Tullen skannade det tredje föremålet, en väska med en Xbox-konsol, som senare visade sig innehålla över tio kilo kokain. Smugglaren påstår att han fått fem miljoner dollar för kokaintransporten - en summa som motsvarar närmare 35 miljoner kronor, skriver Huffington Post.

KINGSTON. Det är inte första gången som Nyheter24 har rapporterat om knarsmugglare som försökt smuggla kokain innanför skalet på spelkonsolen Xbox. Då utspelade sig knarkbrottet i Texas - denna gång gällde det en flygplats i jamaikanska Kingston.

Där konfiskerade nämligen tullen över 10 kilo kokain som gömts i ett Xbox, rapporterar Huffington Post.

En man från Guyana uppges ha gripits för smugglingsförsöket  och knarket skulle troligtvis tas med till New York.

Smugglaren påstår sig ha fått 35 miljoner kronor för kokaintransporten.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

1 timme sedan
En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.