Transportstyrelsen nekar en man i Stockholm att ha WTF på bilskylten. IAM4YOU går dock bra för Transportstyrelsen.
Transportstyrelsen nekar en man i Stockholm att ha WTF på bilskylten. IAM4YOU går dock bra för Transportstyrelsen. - Foto: Björn Larsson Ask / SvD / SCANPIX

WTF nekades som nummerplåt

När företaget Innovation And Development AB ansökte om en nummerplåt till tjänstebilen med texten WTF blev det kalla handen hos Transportstyrelsen.– Det är löjligt att de tycker det är stötande, säger ägaren till Nyheter24.


Andra nekade registreringsskyltar

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Transportstyrelsen nekat en bilägare att ha ordet "Playboy" på nummerplåten. Även ordet "Stalker" fick nej

ADHD, 666666 och X32IARO har också nekats.

STOCKHOLM. Bosse, som inte vill gå ut med sitt efternamn, äger it-konsultfirman Innovation And Development AB i Huddinge i södra Stockholm, och när han nyligen ansökte om en nummerplåt hos Transportstyrelsen till sin tjänstebil med texten "WTF" fick han avslag från Transportstyrelsen med motiveringen: "En personlig fordonsskylt får inte utformas så att det kan väcka anstöt eller medföra olägenhet för någon".

När Nyheter24 pratar med Bosse förstår han inte avslaget.

– Jag kan förstå att man inte får ha ord som kuk och fitta, eller svordomar. Men det är löjligt att de tycker att WTF är stötande: jag kunde ju säga att det var min farfars namn, han kunde ju faktiskt ha hetat Walter Tore Fredrik.

Varför ville du ha just WTF på din bil?

– Det är ju kul – bilen är en racerbil, och jag ser inte det som en svordom utan som något positivt. Säg att du till exempel funderar på att göra något, och sedan bara gör det, du tänker What the fuck!

Tänker du överklaga beslutet?

– Jag tänker inte bråka med myndigheterna. jag får väl ta och hitta på en roligare nummerplåt istället.

WTF återspeglar emellertid det Bosse vill förmedla med livet.

– Man lever ju bara en gång, What the fuck!

Nyheter24 har förgäves sökt Transportstyrelsen för en kommentar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!