Enligt New Zealand Herald gör de prostituerade olika
1 av 3
Enligt New Zealand Herald gör de prostituerade olika - Foto: Tomas Oneborg / SCANPIX
2 av 3
I brist på riktiga strippstänger använder Aucklands prostituerade parkerings- och hastighetsskyltar.
3 av 3
I brist på riktiga strippstänger använder Aucklands prostituerade parkerings- och hastighetsskyltar. - Foto: Ian Waldie/Getty Images

Prostituerade strippar sönder vägskyltar

Strippande prostituerade som har sönder vägskyltar har kostat myndigheter i Nya Zeeland tiotusentals kronor.


AUCKLAND. På de senaste 18 månaderna har mer än 40 vägskyltar böjts, brutits av eller fått bucklor i den nyzeeländska staden Auckland. Reparationerna har kostat staden tiotusentals kronor – och nu har myndigheterna tröttnat.

Prostituerade använder vägskyltarna som strippstänger. Vissa av dem är stora, starka personer, säger Donna Lee, politiker i staden, enligt The Telegraph.

Vägskyltsproblemet avslöjades när myndigheterna publicerade dokument där sexhandeln i staden kritiseras av medborgare. Flera företag och privatpersoner har haft problem med prostituerade som har sex utanför deras lokaler och hem.

"Måste stoppa den ohämmade spridningen av gatuprostitution"

Sedan Nya Zeeland avkriminaliserade prostitution 2003 har en del av befolkningen tröttnat på den skenande sexindustrin. Aucklands borgmästare Len Brown menar att en legalisering är nödvändig för att stoppa, vad han kallar, en "ohämmad spridning av gatuprostitution".

En av de prostituerade i Auckland riktar stor kritik mot myndigheterna och publiceringen av dokumenten.

– De har gjort oss till samhällets fiender och vi har blivit måltavlor för allmän smutskastning, säger Jay Jay till New Zealand Herald.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!