Mums. Nyttigt, gott och framförallt trendigt.
Mums. Nyttigt, gott och framförallt trendigt. - Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX

Ny trendsättare äter 61 syrsor på en minut

New York-magikern Richie Magic satte nytt världsrekord i att äta flest syrsor på en minut, 61 stycken klämde han i sig. Samtidigt lär han människor i sitt hemland att de kanske borde börja äta lite insekter de med.


USA. Enligt Richie Magic smakade syrsorna "lite bittert", skriver Huffington Post.

– Jag antar att de smakar som solros-frön, men deras ben fastnade i mina tänder, sa han nyligen till tidningen.

Richie Magic är även känd för andra värdsrekord, som den gången han släckte 70 cigaretter på sin tunga i maj 2011. Om han själv får välja mellan syrsor och cigaretter så är valet självklart.

– Det tar ett tag för tungan att läka efter ett sådant cigg-rekord, jag kunde inte käka kryddad mat läge efter det. Med syrsorna är det ingen sidoeffekt.

Med sina rekord vill Magic visa att det finns en djupare mening med det han gör, till exempel släckte han 70 cigaretter för att visa amerikanska ungdomar att de inte borde röka. När det gäller att äta insekter visar han att det går alldeles utmärkt att äta insekter; de står för ett hälsosamt protein-alternativ.

Han ger samtidigt USA:s snabbmats-kedjor en tung känga:

– Maten som de påtvingar barnen är full av fett och snabba kolhydrater, en hälsosam daglig diet består av 50 gram proteiner. Jag åt 61 syrsor på en minut, vilket motsvarar 25 procent av mitt dagliga proteinbehov - helt utan fettet från en hamburgare!

En som tycker att insekter borde vara en naturlig del av den amerikanska dieten är Andrew Zimmern, programledare för Bizarre FoodsTravel Channel.

– De är en oändlig resurs, och outtömliga på protein, människor behöver bara komma över sin psykologiska barriär, sa Zimmern till Aol News.

På många håll i världen äter man redan insekter; till exempel i Afrika och Asien - faktum är ett 80 procent av jordens befolkning regelbundet stoppar i sig en insekt eller två. Nu börjar den nya trenden att äta insekter, som inte bara är hälsosamt för våra kroppar utan också för världen, eftersom det inte tär på jordens resurser.

Här är den holländska kokboken som lär dig att blanda in en och annan mask i dina chokladmuffins, eller slänga några gräshoppor i svamprisotton.

Just gräshoppor innehåller hela 20 procent protein, men bara 6 procent fett.

/
Mat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!