Brandon Loo och Christopher Sweeney stoppades på resan hem från Vancouver till Seattle.
1 av 3
Brandon Loo och Christopher Sweeney stoppades på resan hem från Vancouver till Seattle. - Foto: Toby Talbot / AP / SCANPIX
Kinderägget är populärt i många andra länder, men har alltid varit förbjudet i USA.
2 av 3
Kinderägget är populärt i många andra länder, men har alltid varit förbjudet i USA. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Titta, en överraskning! Nej, titta, 2 500 dollar i böter.
3 av 3
Titta, en överraskning! Nej, titta, 2 500 dollar i böter. - Foto: JONAS EKSTROMER / SCANPIX

USA hatar överraskningar - stoppar Kinderägg i tullen

60 000 ägg stoppades under 2011. Nu har det hänt igen. "Jag skrattade", säger Christopher Sweeney som åkte fast.


Olagligt sedan 1938

The Federal Food, Drug and Cosmetic Act som klubbades igenom redan 1938 i USA förbjuder uttryckligen försäljning av godis som har leksaker inbäddade i sig. Det är dock oklart om Kinderäggen är just detta så därför släpptes i år en ny rapport från det amerikanska livsmedelsverket där man konstaterar att äggen utgör en hälsorisk eftersom man kan vara ovetande om leksaken och kvävas.

SEATTLE. Den amerikanska tullen är minst sagt grundlig när det kommer till vad man får och inte får ta in i landet. Och den hatar överraskningar. När Seattleborna Brandon Loo och Christopher Sweeney skulle åka hem från Kanada stoppades de - i deras bil fanns nämligen Kinderägg, chokladäggen med en leksak inuti som inte går att köpa i USA.

Vakter gick igenom bagageutrymmet och hittade dem.

– Han sa: "Vet du att Kinderägg är olagliga i USA och ger böter på 2 500 dollar per ägg?" och jag skrattade faktiskt, säger Sweeney till Komo News.

"De slösade bort tid och pengar"

De båda männen fick tillbringa två och en halv timme vid gränskontrollen, samtidigt som andra bilar åkte igenom utan att kontrolleras.

– De slösade bort vår tid och de slösade bort pengar på agenter som skulle göra detta, säger Sweeney.

Till slut klarade sig Brandon Loo och Christopher Sweeney undan med en varning.

Enligt Huffington Post konfiskerades cirka 60 000 Kinderägg i tullen och från paket som skickats med posten under 2011.

/
/
Lag
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.