Graham Fisher mördade två kvinnor.
Graham Fisher mördade två kvinnor.

Kannibalmördare blev tjock - fick magsäcksförminskning i fängelset

På två år har han ätit upp sig. Klagade på fetma. Fick operation värd 170 000 kronor.


Gastrisk bypass - vad är det?

Gastrisk bypass, GB, är ett operativt ingrepp där magsäcken förminskas för att patienten ska gå ner i vikt.

Källa: Wikipedia 

BERKSHIRE. Först mördade Graham Fisher 40-åriga Clare Letchford, skar av hennes arm och åt upp den. Åtta dagar senare hittades även 75-åriga Beryl O'Connor död i sitt hem efter att ha mördats av Fisher. Han hade tänt eld på båda offren. Några dagar senare försökte han våldta och mörda en tjeckisk student på ett tåg. 

Den nu 39-årige Fisher dömdes 2010 till 21 års rättspsykiatrisk vård. Väl på plats har han i två år ätit upp sig och nu väger Fisher över 120 kilo, skriver The Sun. Dieten har för det mesta bestått av chips, kakor, tårtor och choklad. Fisher blev så tjock att han bad om att få en gastrisk bypass som innebär att man förminskar magsäcken med kirurgi. 

Operationen som genomfördes vid ett privat sjukhus i Oxfordshire kostade de brittiska skattebetalarna närmare 90 000 kronor. Fisher behövde dessutom bara vänta på operationen i tre månader och fick sedan återhämta sig i ett rum för 11 000 kronor natten med telefon, kabelteve och annat han inte borde haft tillgång till. Vistelsen där kostade 80 000 kronor. 

Att en dömd mördare och kannibal får en magsäcksoperation med skattepengar har förstås retat upp britterna. 

- En sån här kontroversiell behandling ser illa ut hos vanliga människor som fått rätta magen efter matsäcken, säger Robert Oxley, representant vid Skattebetalarnas allians i Storbritannien till The Sun    

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

1 timme sedan
Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.