Söndag 16 Maj
Stockholm

Påven lurad - medverkar i bögporrfilm

Påven välsignade två män i tron om att de var präster. I själva verket var männen skådespelare i bögporrfilmen "Skandal i Vatikanen".
Påven välsignade två män i tron om att de var präster. I själva verket var männen skådespelare i bögporrfilmen "Skandal i Vatikanen". Foto: PIER PAOLO CITO/AP/Scanpix

Två porrskådespelare utklädda till präster filmade påven när han välsignade dem framför en kamera i Vatikanen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

VATIKANSTATEN.  "Skandal i Vatikanen" heter filmen som påven Benedictus XVI uppges ha lurats att medverka i. Och innan denna historia är slut är skandal förmodligen bara förnamnet. 

Flera röster inom italiensk press uppmanar nämligen Vatikanen att stämma produktionsbolaget bakom bögporrfilmen och de medverkande skådespelarna som filmas när de blir välsignade av påven. Andra rop i media jämför satsningen med Pussy Riot, ett feministiskt punkband i Ryssland, som gripits för att förespråka rättigheter för homosexuella, skriver Gay Star News.

"Kom hit genom porrbranschen"

Filmen väntas släppas i september och enligt regissören George Duroy är scenen med påven kanske det mest påklädda ögonblicket, men även det mest intressanta.

Det är alltså inte bara präster med hårdnackad ortodox tro som får träffa påven. Utklädda bögporrskådespelare har också chansen.

"Jag har inte gjort den traditionella karriären för att komma till kyrkan. Jag kom hit genom porrbranschen", skriver en av filmens huvudroller på Facebook enligt Gay Star News.

Kommentera
Kopiera länk
Dela