Dollarmiljardärerna i världen blir ännu rikare. Men för miljonärerna är det tuffare tider.
1 av 4
Dollarmiljardärerna i världen blir ännu rikare. Men för miljonärerna är det tuffare tider. - Foto: ALEXANDRE MENEHGINI / AP / SCANPIX
Carlos Slim Helu är världens rikaste man enligt Forbes lista med en rikedom på 69 miljarder dollar.
2 av 4
Carlos Slim Helu är världens rikaste man enligt Forbes lista med en rikedom på 69 miljarder dollar. - Foto: JASON DECROW / AP / SCANPIX
Bill Gates är medgrundare till Microsoft och har enligt Forbes en rikedom på ungefär 56 miljarder dollar.
3 av 4
Bill Gates är medgrundare till Microsoft och har enligt Forbes en rikedom på ungefär 56 miljarder dollar. - Foto: VADIM GHIRDA / AP / SCANPIX
Stefan Persson, Styrelseordförande för HM, är den rikaste svensken och världens åttonde rikaste. Han har en samlad förmögenhet på 26 miljarder dollar.
4 av 4
Stefan Persson, Styrelseordförande för HM, är den rikaste svensken och världens åttonde rikaste. Han har en samlad förmögenhet på 26 miljarder dollar. - Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX

De rikaste blir rikare men miljonärerna förlorar pengar

Miljonärerna runt om i världen har åkt på en kraftig pengasmäll. Samtidigt blir de allra rikaste bara rikare.


RAPPORT. En rapport från analysföretaget Wealth-X visar att miljardärerna har blivit ännu rikare under det senaste året. Det finns nu 2 160 människor som är dollarmiljardärer och deras samlade rikedom ska ha ökat med 14 procent.

Miljonärerna blir fattigare

Däremot har de 187 380 personer med minst 30 miljoner dollar, ungefär 200 miljoner kronor, på banken åkt på en smäll. Antalet har ökat men deras samlade rikedom har gått ned 1,8 procent.

Värst ställt har gruppen personer som har en samlad rikedom på mellan 200 och 499 miljoner dollar. Deras antal har nämligen minskat - med cirka tio procent. Deras samlade rikedom har minskat med elva procent, rapporterar TV 2 Nyhetene.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.