Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man bodde med död bror i tre år - tog hans bidrag

- 18/09/2012, 22:58 -
En man bodde tillsammans med sin döde bror utan att någon visste om det.

En man bodde tillsammans med sin döde bror utan att någon visste om det.

IGOR PASTIEROVIC / AP / SCANPIX

När brandkåren ryckte ut för att undersöka ett läckande rör fick de sig en chock. Under en säng såg de en förruttnad fot sticka ut.

SKOTTLAND. Vaktmästaren Alistair Brown levde ett ensamt liv. I alla fall utåt sett. Vad ingen visste var att han bodde ihop med sin döda bror i tre år.

Brandkåren i Stirlingshire fick ett larm om att ett rör läckte vatten och åkte hem till Brown. När de var inne i lägenheten såg de helt plötsligt en förruttnad fot under en säng.

Tog bidraget

De ringde polisen som åkte till ett närliggande hotell där Brown var mitt uppe i en dominomatch. 

Brown har nu erkänt till rätten att han gömt sin bror under tre år och att han tagit hans bidrag, ungefär 400 000 kronor. Den döde broderns kropp ska ha varit så förruttnad när den hittades att man inte kunnat klarlägga dödsorsaken.

Brown är dömd till 240 timmars obetalt arbete eftersom rätten inte anser att det ligger i något allmänt intresse att fängsla honom, rapporterar Daily Record.