Originalet Jack Sparrow och...dubbelgångaren?
Originalet Jack Sparrow och...dubbelgångaren? - Foto: SCANPIX / Montage

Hög kvinna stal båt: "Jag är Jack Sparrow"

Efter två dagar av intensivt festande bestämde sig en kvinna för att stjäla en båt. När hon kraschade skrek hon: "Jag är Jack Sparrow".


Pirates of the Caribbean

Jack Sparrow är en känd karaktär i den populära filmserien Pirates of the Caribbean. Karaktären spelas av Johnny Depp.

DARTMOUTH. Alison Whelan, 51, hade druckit och tagit droger under två dagar. Då bestämde hon och en vän sig för att ta sig ombord på färjan Dart Princess, som har plats för över 100 personer.

Flydde

Väl ombord ringde Whelan till larmcentralen och sa att hon drabbats av ett anfall. Men när ambulanspersonalen dök upp knuffade hon en av dem i vattnet och bestämde sig för att hon var kapten över båten. Ambulanspersonalen ringde på förstärkning medan kvinnan och hennes vän kastade loss.

Den 13-meter långa färjan började driva runt i hamnen och krockade med andra båtar. Vittnen på plats kunde höra hur hon skrek: "Jag är Jack Sparrow" och "Jag är en pirat".

Kunde ha åkt till St Tropez

När kvinnan slutligen greps ska hon ha sagt att hon "kunde ha åkt ända till St Tropez" till polisen.

Whelan erkände dådet och dömdes till 122 dagar i fängelse. Hon hade druckit sig full på Lambrini och ätit giftiga växter som kan framkalla hallucinationer, rapporterar The Sun.

/
Senaste nytt

Lastbil har vält på E4 i Skåne

Fikabröd nya vapnet mot vildsvinen

1 timme sedan
Gammalt fikabröd sätts in för att hålla vildsvinen inom det svinpestsmittade kärnområdet kring Fagersta, rapporterar Jaktjournalen.

Polisen i Åstorp rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"En singelolycka med en lastbil inträffar på E4 i höjd med Åstorp.", skriver polisen på sin hemsida.

Viaplay säljer brittiska verksamheten

igår 22:42
Viaplay köpte förra året den brittiska strömnings- och tv-kanaloperatören Premier Sports för 387 miljoner kronor. Nu säljer Viaplay tillbaka verksamheten till de tidigare ägarna, rapporterar Dagens industri. Försäljningspriset är hemligt.

USA-börsen: Bilar vinnare – skinka förlorare

igår 22:12
Indexrörelserna på New York-börsen var marginella på onsdagen. Breda S&P 500-index backade 0,1 procent och Nasdaqs tekniktunga kompositindex tappade 0,2 procent, medan Dow Jones industriindex stängde oförändrat.

Polisen rapporterar om brand, Solna

igår 21:41
"Det kommer ut rök från en bostad i ett flerfamiljshus i Huvudsta", skriver polisen på sin hemsida.