Onsdag 28 Sep
Stockholm

"Fuk-yu"-sushi tvingas byta namn

Fukyu har nu tvingats att byta till ett "mer passande" restaurangnamn.
1 av 2
Fukyu har nu tvingats att byta till ett "mer passande" restaurangnamn. Foto: Printscreen: Youtube
Ägarna menar att namnet tagits från en kampsportstil i Japan - men att man varit medvetna om den underliggande ordvitsen.
2 av 2
Ägarna menar att namnet tagits från en kampsportstil i Japan - men att man varit medvetna om den underliggande ordvitsen. Foto:

Planerade att döpa sina rätter till "Fukyutoo Roll", "Fukme Roll", "FukyuAll Roll" och "Fukyumomma Roll". Nu tvingas restaurangen att byta namn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela


MONTRÉAL. Restaurangen "Fukyu Bar à Sushi" tvingas byta namn efter att myndigheterna i Montreal beslutat att namnvalet varit av "dålig smak".

Sushibaren öppnades för endast en månad sedan och döptes enligt ägarna efter en specifik typ av japansk kampsportstil. 

Kampsport var däremot inte det enda som fanns i åtanke. En helt annan referens kan nämligen göras av det så kallade kampsportinspirerade namnet.

"Det är uppenbarligen en ordvits! Vi förnekar inte det! Vi menade inte att förolämpa någon, i själva verket tyckte vi att det var mycket lustigt och att det visade på vår öppenhet och kreativitet", skriver Fukyu Sushi på Facebook.

Däremot menar ägarna att de haft tur i oturen. Detta eftersom de valde att strunta i den ursprungliga namnidén till maträtterna. På så sätt sparade man både tid och pengar för att ändra upptryckta menyer med namnen "Fukyutoo Roll", "Fukme Roll" och "Fukyumomma Roll" till mer passande sushinamn. 

Ägarna har valt att döpa den nya restaurangen till Kabuki Bar and Sushi.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.