Tonåring slickar hela tunnelbaneräcket för en dollar

Se tonårskillen som slickar ett helt tunnelbaneräcke för en dollar. "Det där är riktigt äckligt".


Bli troligtvis inte sjuk

Oavsett hur äckligt det än må se ut kommer personen i videon sannolikt inte att bli sjuk. Att slicka på något är inte det bästa sättet att dra på sig en infektion.

– Det är mer sannolikt att han skulle få en infektion om han kysste någon. Men om det fanns avföringsrester på räcket skulle han kunna få hepatit A eller någon annan infektion, säger Mary Jo Kasten, assisterande professor i medicin, till NBC.

Att den här videon sprids på Youtube lär dock minska pojkens chanser att få kyssa någon.

NEW YORK. Det finns bra och det finns dåliga vadslagningar. Att slicka ett tunnelbaneräcke för en dollar – 6,50 kronor – vågar vi påstå tillhör den senare kategorin.

Men det stoppade inte en tonårskille från New York som accepterade vadet och drog sin tunga längs ett, uppskattningsvis, tre, fyra meter långt tunnelbaneräcke i New York.

– För en dollar, för en dollar, ropar hans kamrater häpet efteråt.

Bättre att slicka på toalett

Enligt mikrobiologen Charles P. Gerba, vid university of Arizona, kan det finnas uppemot 300 000 bakterier på ett tunnelbaneräcke.

– Om någon utmanar dig att slicka på någonting i allmänna utrymmen, slicka på toalettsäten. Det är mycket säkrare än att slicka på ett räcke i en buss till exempel, säger Gerba till NBC.

Se videoklippet här:


/
/
Senaste nytt

Mordmisstänkt jobbade i hemtjänsten

Facket: "Det här är Sveriges sämsta gren"

Att 15-åringar blivit sämre i matematik och läsförståelse är oroande. Men att klyftorna inom svensk skola fortsätter att öka oroar betydligt mer, anser Sveriges Lärare. Det här är Sveriges absolut sämsta gren, säger förbundsordförande Åsa Fahlén.

Kristersson KU-anmäls för Tidölöner

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet anmäler statsminister Ulf Kristersson (M) till riksdagens konstitutionsutskott för hur löneprocessen går till på regeringskansliet.

Polisen i Jönköping rapporterar om brand

"Polisen inleder förundersökning efter villabrand.", skriver polisen på sin hemsida.

Man frikänns i uppmärksammat norskt mordfall

En 53-årig man frikänns av en norsk domstol för ett över 28 år gammalt mord. Mannen, som tidigare dömts till 17 års fängelse på den då 17-åriga Birgitte Tengs 1995, frikändes av Gulating lagmannsrett på tisdagen.

Asylpakt i EU – kanske redan till jul

Årets julklapp i EU kan bli en uppgörelse om asyl- och migration. "Monstertriloger" och intensiva möten ska få EU-länderna och EU-parlamentet att enas. Ju förr desto bättre, säger migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M).