Hotellgästerna spolade samtidigt. Då överbelastades avloppsledningarna och 69-åringens källare förvandlades till en flod av avföring.
1 av 2
Hotellgästerna spolade samtidigt. Då överbelastades avloppsledningarna och 69-åringens källare förvandlades till en flod av avföring. - Foto: SCANPIX / Bertil Ericson / SCANPIX
Nu uppmanar Dan Fjellström att kommunen ska bygga ut avloppsnätet innan man tillåter ytterligare ett företag att bygga hotell i orten.
2 av 2
Nu uppmanar Dan Fjellström att kommunen ska bygga ut avloppsnätet innan man tillåter ytterligare ett företag att bygga hotell i orten. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Drabbades av "60 kubikmeter skit i källaren" - två gånger

Det näraliggande hotellet överbelastade avloppsledningarna. Nu överklagar Dan, 69, kommunens beslut att bygga ytterligare ett hotell.


Vad tycker du om Dans situation?

Enligt Dan Fjellström har översvämningarna ägt rum i samband med att ett hotell, som ligger uppe på ett berg i utkanten av Arjeplog, varit fullbokade.

Efter frukosten har många av gästerna gått på toa samtidigt - varpå avloppsledningarna överbelastats. Nu vill ett annat företag bygga ytterligare ett hotell i trakten. 

69-åringen har överklagat beslutet men blivit avslagen av kommunen som anser att Dan inte är "tillräckligt berörd" av hotellbygget. 

– Jag är sannerligen berörd med 60 kubiketer skit i källaren, säger han till Nyheter24.

Därför hoppas Fjellström att kommunen ser till att modernisera avloppsnätet innan det nya hotellet byggs.

Vad tycker du om Dans situation?

ARJEPLOG. Dan Fjellström från Arjeplog fick sin källare översvämmad av avföring inte bara en gång - utan två. Detta eftersom ett hotell i närheten överbelastat områdets avloppsledningar. Nu överklagar 69-åringen kommunens beslut om att bygga ytterligare ett hotell som ska använda samma avloppsnät, enligt Expressen.

– Men jag har fått avslag på min överklagan. Länsstyrelsen anser inte att jag är berörd av bygget, säger han till Nyheter24.

Med "60 kubikmeter skit i källaren" tycker Dan att han har all rätt att säga ifrån. 

Därför hoppas han att kommunen satsar på att bygga ut avloppsnätet istället för att godkänna ännu ett hotell som bidrar till mer överbelastning av avloppen.

Marknadens fel

Första översvämningen drabbade 69-åringens källare 2004. Den andra ägde rum 2008. Sedan dess har huset renoverats för 1,3 miljoner kronor.

Ingen annan har drabbats av översvämningarna, men Dan har en teori vad som har legat bakom dem.

– Båda gångerna har det varit marknad. Hotellen har varit fulla, och gästerna har stoppat i sig en massa vin och godsaker. Så du kan ju tänka dig vad som händer då, berättar 69-åringen.

Är du rädd för att utsättas för den här skiten igen?

– Det får man väl vara, eftersom man har fastigheten här. Jag är livrädd, om jag ska vara ärlig.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!