Torsdag 15 Apr
Stockholm

Försäkringsbolagets topplista – "En fiskmås stal min iPhone"

En kvinna anmälde att en fiskmås stulit hennes telefon.
1 av 3
En kvinna anmälde att en fiskmås stulit hennes telefon. Foto: LARS PEHRSON/Scanpix
En bonde lyste ner i kon med telefonens ficklampa när han tappade den.
2 av 3
En bonde lyste ner i kon med telefonens ficklampa när han tappade den. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
En sprucken skärm – en relativt vanlig syn.
3 av 3
En sprucken skärm – en relativt vanlig syn. Foto: DAVID MAGNUSSON/Scanpix

En bonde tappade sin telefon inuti en kossa och en kvinna bakade in sin iPhone i en sockerkaka. Här är de nio knäppaste försöken att få försäkringsbolaget att skicka en ny telefon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STORBRITANNIEN. När en ny iPhone släpps ökar antalet försäkringsbedrägerier avsevärt. 

Tusentals personer ser en chans att få lägga vantarna på den nya teknikprylen genom att hävda att man tappat sin gamla telefon i vattnet eller att den blivit överkörd av en bil.

Men vissa förklaringar är nästan för detaljerade för att vara lögner. Läs bara brittiska Mirrors lista över de tio konstigaste försöken att få ut en ny telefon.

9. En man ville inte betala för att se bandet Blur spela i Hyde Park så han bestämde sig för att klättra upp i ett högt träd och filma konserten. Det skulle han inte ha gjort. Telefonen föll ur handen och rakt ner i gatan.

8. En kvinna i 20-årsåldern från Liverpool lackade ur på en otrogen pojkvän och kastade sin HTC Desire mot honom. Telefonen ven dock förbi honom och rakt in i en vägg...

7. En pyrotekniker fick i uppdrag att smälla iväg ett stort fyrverkeri i Plymouth. Men mannen glömde sin iPhone på en av fyrverkeripjäserna och telefonen skickades tusen meter upp i luften.

6. Ett par härmade "I'm the king of the world"-scenen från Titanic ombord på ett kryssningsfartyg. Men när de skulle föreviga det romantiska ögonblicket tappades mobiltelefonen överbord.

5. En man i 30-årsåldern var på safari när han blev bestulen av en apa som sprang iväg med hans HTC.

4. En brutalt ärlig kvinna i 20-årsåldern förklarade att vibrationsfunktionen på hennes Blackberry slutat fungera efter att hon använt den som sexleksak.

3. En kvinna i 30-årsåldern från Wales hävdade att en fiskmås norpat åt sig hennes Samsung Galaxy när hon var ute och gick med sin hund. 

2. En kvinna från Nottingham anmälde att hennes Nokia 6303 slutat fungera efter att hon råkat baka in den i en sockerkaka.

1. En bonde använde ficklampan på sin iPhone när han hjälpte en kossa som födde. Men under födseln uppger han att telefonen försvann in i kossan. Den kom ut så småningom, men var enligt uppgift inte i användbart skick.

Kommentera
Kopiera länk
Dela