Bigfoot fotograferad av Ivan Marx. Det avslöjades senare att det var Ray L. Wallace som klätt ut sig.
1 av 2
Bigfoot fotograferad av Ivan Marx. Det avslöjades senare att det var Ray L. Wallace som klätt ut sig. - Foto: IVAN MARX / SCANPIX / AP
Bigfoot har gjort stora avtryck genom tiderna. Här undersöks några fotsteg som forskare misstänker kan ha tillhört den mytologiska varelsen.
2 av 2
Bigfoot har gjort stora avtryck genom tiderna. Här undersöks några fotsteg som forskare misstänker kan ha tillhört den mytologiska varelsen. - Foto: RICH PEDRONCELLI / AP / SCANPIX

Miljonbelöning för bevis på att Bigfoot finns

Nu börjar en ny jakt på den mytologiska varelsen Bigfoot. Belöningen? 66 miljoner kronor.


Bigfoot

Bigfoot ska ha en pälsbeklädd kropp, lite dålig hållning och väga ett par hundra kilo. Varelsen anses vara större än en människa, och ha en längd på mellan 2-3 meter.

USA. Det har rapporterats om Bigfoot sedan 1800-talet och det ryktas om att varelsen ska bo i stora skogar i USA eller Kanada.

Den mystiska varelsen har varit ämne för diskussion och spekulation under många år. Vissa tycker att det hela bara är ett påhitt medan andra är säkra på att djuret vandrar omkring i skogarna i Nordamerika.

Jägare från hela världen

Nu vill Spike TV ha reda på fakta. Därför har de bestämt sig för att utlysa en belöning på 66 miljoner kronor till den som lyckas bevisa att Bigfoot existerar. 

Allting filmas i kanalens nya program: 10 Million dollar Bigfoot bounty.

– Vi hoppas på en möjlighet att få med de bästa forskarna, zoologerna och jägarna i världen i ett försök att antingen bevisa eller motbevisa att varelsen finns, säger Tim Duffy, Spike TVs VD, till Huffington Post.

/
/
TV
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.