Lena Eaton med sina två vinstcheckar.
Lena Eaton med sina två vinstcheckar. - Foto: Foto: Hoosier lottery

Lena, 91, vann lotterivinsten - två gånger på tre månader

För 91-åriga Lena Eaton från Indianapolis, leker livet just nu. Inom loppet av tre månader vann hon på lotteriet hela två gånger.


Valde nummer efter föräldrarnas bröllopsdag

Virginia Fike har precis som Lena Eaton vunnit en storvinst på lotto mer än en gång. Fike vann tidigare i april i år en enmiljons-vinst hela två gånger på en och samma dag. Fike köpte två lotter och fick rätt på fem av sex nummer och blev därmed miljonär två gånger.

– Jag valde nummer utifrån mina föräldrars bröllopsdag och deras ålder och delade senare detta med året de gifte sig på, säger Fike till The huffington post.

INDIANAPOLIS. I augusti i år vann Lena Eaton, 91, från Indianapolis 300 000 dollar, strax över två miljoner kronor, när hon prickade in rätt nummer på Hoosier lottery. 

Mindre än tre månader senare, i slutet av oktober, prövade hon lyckan på nytt i ett annat lotteri. Och prickade rätt - igen. Den här gången vann hon 99 999 dollar, närmare 700 000 kronor, enligt Indianapolis star

Andra vinnare har lagt pengarna på lyxbilar, fest och resor. Men Eaton tänker annorlunda. Hon ska först och främst renovera sitt hus. Sen ska hon ge pengar till sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Och det finns ett antal av dem. Närmare bestämt sex barn, sexton barnbarn och mer än tjugo barnbarnsbarn.

– Det har varit ett rent nöje att kunna hjälpa dem, säger Eaton till Indianapolis star.

Hoosier lottery gläds över Eatons dubbelseger. 

– Lena är glad över sin tur och vi är glada för henne. Att vinna på lotteri, oavsett vad priset är, är en speciel upplevelse. När någon dessutom vinner två gånger på tre månader och är över 90 år gammal gör det hela väldigt otroligt, säger Al Larsen på Hoosier lottery till The huffington post.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 19 april

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny dna-metod kan identifiera brottsoffer

En ny dna-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.