Sydney, 5, får nu hela skulden.
1 av 2
Sydney, 5, får nu hela skulden.
Familjen, pappa Thomas J. Stewart, frun Madena och dottern Sydney.
2 av 2
Familjen, pappa Thomas J. Stewart, frun Madena och dottern Sydney.

Hon kan ha orsakat helikopterkraschen

En femårig flicka pekas ut som orsaken till en helikopterkrasch i Arizona med dödlig utgång. Hon ska ha “sparkat till en spak” och därmed orsakat dödolyckan.


Miljardärsmogul

Thomas J. Stewart ägde företaget Services Group of America med cirka 4000 anställda, företaget är en leverantör till snabbmatskedjor, en lukrativ industri i USA. 

TEXAS. Att ta ekonomiskt ansvar för en miljardärfamiljs död är knappast ett försäkringbolags våta dröm. I härvan som upptsått efter en helikopterkrasch i Arizona där fem personer dog, beskylls nu femåringen i familjen för kraschen. 

På alla hjärtansdag 2010 bestämde sig miljardären Thomas J. Stewart att ta med sin fru Madena och sin dotter Sydney för att lämna ranchen i Arizona och flyga till familjens andra hem i samma delstat. Men de kom aldrig fram då helikoptern störtade i en uttorkad flodbädd och samtliga avled.

Enligt den statliga utredning som nu släppts av National transportation safety board, skedde olyckan genom en plötsligt störtdykning. Piloten eller andrepiloten, Thomas Stewart själv, ska ha försökt parera genom att vända upp helikoptern, något som fick rotorbladen att slå in i bakpartiet. 

Chansen till överlevnad beräknas varit obefintlig. 

Satt i pappas knä

Förklaringen som presenteras är att Sydney suttit i sin pappans knä och sparkat på en spak som orsakade störtdykningen. 

Efter katastrofen i Arizona för två år sedan har utredningen varit en härva mellan försäkringsbolag, helikoptertillverkare, statliga utredare och advokater. Rapporten från NTSB ifrågasätts nu från flera håll. 

Några faktiska bevis för att flickan sparkade till spakarna finns inte. Det säger William Waldock, som undervisar i flygkrash utredningar på Embry-riddle aeronautical university i Arizona som tagit del av rapporten, skriver Daily Mail.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.