Stockholm

Tjejer tänder på dyra bilar

Studier visar att kvinnor föredrar män med bilar av den lite dyrare sorten.


Läs mer

STORBRITANNIEN. Det har varit ett känt faktum sedan länge. Killarna vet det. Bilhandlarna vet det. Och tjejerna vet det mycket väl. Nu har psykologer fastställt att kvinnor föredrar män med bilar av den lite dyrare sorten.

Kvinnorna som deltog i undersökningen fick se bilder av en man i en Bentley och en Ford Fiesta. Och resultatet visade att majoriteten av kvinnorna valde bilden med den dyrare bilen.

Forskaren Michael Dunn säger att det inte är särskilt viktigt för kvinnorna hur mannen kör. Huvudsaken är att åket är pråligt, skriver Daily Star.

– Det finns en hel del forskning som visar att kvinnor påverkas av rikedom och status. Om mannen är rik, så betyder detta att han är kapabel till att försörja en eventuell avkomma, menar Dunn, som kör en Ford Ka.

Dessutom hävdar Dunn att kvinnor är betydligt ytligare än män.

– Kom igen, det finns bevis för att stödja det påståendet, säger han, enligt Daily Star.

Men hur det förhåller sig med männens relation till ytlighet kanske snarare avslöjas av Michael Dunns egen studie. Studien visade nämligen att det som avgör för männens del inte handlar om bilen. Där var det i stället kvinnans utseende som var det viktiga, skriver Autoevolution.

I "Fast and the Furious" finns många snygga bilar.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.