Måndag 10 Maj
Stockholm

Taxichaufför hyllas – lämnade tillbaka sex miljoner kronor

Nu hyllas chauffören som "världens ärligaste taxichaufför".
Nu hyllas chauffören som "världens ärligaste taxichaufför". Foto: Scanpix/Montage

70-årige Sia Ka Tian hyllas som världens ärligaste taxichaufför efter att ha lämnat tillbaka 6,4 miljoner kronor till en kund.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Fick riklig belöning

Sia Ka Tian fick enligt uppgift en riklig belöning för sin ärlighet och han har även tilldelats en medalj för god service. Men Tian själv är mest förvånad över den enorma uppmärksamhet han fått sedan händelsen.

– När jag såg pengarna tänkte jag: "Det här innebär trubbel". Pengarna är inte viktiga för mig. De tillhör inte mig, så hur skulle jag kunna använda dem?, säger han till brittiska Metro.

SINGAPORE. Taxichauffören Sia Ka Tian trodde inte sina ögon när han öppnade väskan som passagerarna glömt i baksätet. Mannen och kvinnan som han lämnat av vid ett köpcentrum i Singapore hade glömt 6,4 miljoner kronor i kontanter i baksätet.

Många människor hade varit frestade att ta pengarna och några hade säkerligen även skridit till verket. Men Sia Kan Tian visade sig tillhöra den typen av människor som håller hederlighet högst.

"Vi är mycket stolta över honom"

Tian åkte till taxibolagets kontor och lämnade pengarna på hittegodsavdelningen. En kort tid senare ringde det förtvivlade paret och fick veta att deras pengar var i säkert förvar. Nu hyllas chauffören av både kunderna och taxibolaget.

– Många hade varit frestade att ta pengarna. Vi är mycket stolta över honom och glada att passagerarna fick tillbaka sina pengar, säger en talesperson för bolaget, till Metro.

En taxiförare i Singapore tjänar mellan 15 000 och 19 000 svenska kronor i månaden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela