Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Taxichaufför hyllas – lämnade tillbaka sex miljoner kronor

- 21/11/2012, 22:02 -
Nu hyllas chauffören som "världens ärligaste taxichaufför".

Nu hyllas chauffören som "världens ärligaste taxichaufför".

Scanpix/Montage

70-årige Sia Ka Tian hyllas som världens ärligaste taxichaufför efter att ha lämnat tillbaka 6,4 miljoner kronor till en kund.

SINGAPORE. Taxichauffören Sia Ka Tian trodde inte sina ögon när han öppnade väskan som passagerarna glömt i baksätet. Mannen och kvinnan som han lämnat av vid ett köpcentrum i Singapore hade glömt 6,4 miljoner kronor i kontanter i baksätet.

Många människor hade varit frestade att ta pengarna och några hade säkerligen även skridit till verket. Men Sia Kan Tian visade sig tillhöra den typen av människor som håller hederlighet högst.

"Vi är mycket stolta över honom"

Tian åkte till taxibolagets kontor och lämnade pengarna på hittegodsavdelningen. En kort tid senare ringde det förtvivlade paret och fick veta att deras pengar var i säkert förvar. Nu hyllas chauffören av både kunderna och taxibolaget.

– Många hade varit frestade att ta pengarna. Vi är mycket stolta över honom och glada att passagerarna fick tillbaka sina pengar, säger en talesperson för bolaget, till Metro.

En taxiförare i Singapore tjänar mellan 15 000 och 19 000 svenska kronor i månaden.