Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Restaurang fick stänga - hade död hjort i frysen

Chocken. En hjort i en frys.
1 av 3

Chocken. En hjort i en frys.

Faksimil KCTV

Restaurangägaren sa att han höll hjorten i frysen åt en vän.
2 av 3

Restaurangägaren sa att han höll hjorten i frysen åt en vän.

Faksimil KCTV

Det finns risk för farlig smitta om hjortliket kommer i kontakt med kött eller matvaror.
3 av 3

Det finns risk för farlig smitta om hjortliket kommer i kontakt med kött eller matvaror.

Faksimil KCTV

Nyheter | 23/11/2012 07:41

Om du ägde en restaurang och en kund frågade om han fick bevara ett hjortlik i din frys, skulle du göra det då?

USA. Agustin Juarez, ägaren till den mexikanska restaurangen Los Alamos market and cocina tyckte i alla fall att det var en bra idé.

Dagen efter som han bestämt sig för att gå med på den något annorlunda förfrågan dök en livsmedelsinspektör upp i restaurangen. Efter en längre stunds undersökande öppnade han en frys i restaurangens kök och fick sig en chock.

Stor hälsorisk

En chock som slutade med att restaurangen fick stängas ned. För att den ska få öppna igen måste Juarez nu först och främst göra sig av med hjorten genom ett särskilt företag som ser till att ingen mat har smittats med något, rapporterar Huffington post

Juarez själv menar att den döde hjorten inte varit i närheten av någon mat. Hur som helst så kanske det inte är en bra idé att tänka att kunden alltid har rätt.