Måndag 18 Okt
Stockholm

Katten Hank fick 7 000 röster i senatorvalet

Katten Hanks kampanjvideo, kattigt värre.
Katten Hanks kampanjvideo, kattigt värre. Foto: Faksimil/Youtube

Katten Hank ville "rösta bort människorna" i Virginias val till senaten. Med hjälp av ett gäng internetentusiaster, en kampanjvideo och andra sociala medier lyckades Hank till slut krafsa åt sig 7 000 röster.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Lyckades samla in 100 000 kronor

Hank tar nu en paus från politken, men utesluter inte möjligheten att återvända i framtiden. Förbluffande nog, även om kampanjen bara varit gjord på skämt av några internetentusiaster, lyckades Hank skrapa ihop hela 100 000 kronor till djurskyddsgrupper.

VIRGINIA. Har du tröttnat på våra mänskliga politiker? Är det kanske dags för oss människor att kliva åt sidan och låta djuren ta över istället? Det tyckte katten Hank som ställde upp i delstaten Virginias val till den amerikanska senaten. Och det gav ett fräsande resultat, skriver Metro.

Med ett konto på Twitter, en egen sida på Facebook och en kampanjvideo, lyckades den nioåriga katten samla på sig hela 7 000 röster i valet vilket gav honom en tredje plats. Hanks slogan var "Rösta bort människorna". Något som uppenbarligen gav effekt, även om det inte gick hela vägen för Hank.

Trots förlusten höll ändå katten huvudet högt och skrev kort efteråt på sin Facebook-sida: "När jag startade den här kampanjen var jag bara en katt, förvisso en underbar, fluffig och söt sådan. Men nu tillhör jag var och en av er, och jag kommer att fortsätta att vara er för all framtid." skriver Metro.

Spana in Hanks kampanjvideo nedan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela