Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Katten Hank fick 7 000 röster i senatorvalet

Katten Hanks kampanjvideo, kattigt värre.

Katten Hanks kampanjvideo, kattigt värre.

Faksimil/Youtube

Nyheter | 26/11/2012 14:58

Katten Hank ville "rösta bort människorna" i Virginias val till senaten. Med hjälp av ett gäng internetentusiaster, en kampanjvideo och andra sociala medier lyckades Hank till slut krafsa åt sig 7 000 röster.

VIRGINIA. Har du tröttnat på våra mänskliga politiker? Är det kanske dags för oss människor att kliva åt sidan och låta djuren ta över istället? Det tyckte katten Hank som ställde upp i delstaten Virginias val till den amerikanska senaten. Och det gav ett fräsande resultat, skriver Metro.

Med ett konto på Twitter, en egen sida på Facebook och en kampanjvideo, lyckades den nioåriga katten samla på sig hela 7 000 röster i valet vilket gav honom en tredje plats. Hanks slogan var "Rösta bort människorna". Något som uppenbarligen gav effekt, även om det inte gick hela vägen för Hank.

Trots förlusten höll ändå katten huvudet högt och skrev kort efteråt på sin Facebook-sida: "När jag startade den här kampanjen var jag bara en katt, förvisso en underbar, fluffig och söt sådan. Men nu tillhör jag var och en av er, och jag kommer att fortsätta att vara er för all framtid." skriver Metro.

Spana in Hanks kampanjvideo nedan.