Nya djurarter på Papua Nya Guinea

Groda med jätteögon, hoppande spindel och randig ödla.


Det är inte några små, obetydliga myrarter som expeditionen upptäckte på den tropiska ön Papua Nya Guinea under sin senaste expedition.

Bland de 600 djurarter som expeditionen samlade in under juli och augusti 2008 utmärkte sig tre stycken: en ljusgrön groda med stora, svart ögon, en hoppande spindel och en randig ödla. Sedan tillkommer cirka 45 spindlar och två andra sorters grodor.

–Hittar du något så stort som detta, som är nytt och spektaktulärt, är det en verklig indikation på att det finns mycket därute som vi inte känner till. Jag slutar aldrig att häpnas av de fantastiska fynd som dyker upp på den här ön, säger expeditionsledaren Steve Richards enligt Conservation.org.

På expeditionen deltog även två antropologer. De dokumenterade bland annat en lokal stam och uppger att de kommer att göra tre till expeditioner detta år.

–De flesta av oss som lever i den urbana världen tror att det mesta i världen redan är utforskat. Det här kan fungera som en väckarklocka. En påminnelse om att det finns mer att veta om världen, säger antropologen Bruce Beehler enligt Conservation.org.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!