Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Blind av vodka - botad av whisky

Whiskyn blev lärarens räddning.
1 av 1

Whiskyn blev lärarens räddning.

Ingvar Karmhed/Svd/Scanpix

Nyheter | 01/12/2012 18:58

Läkarnas recept fungerade. Den dyra whiskyn gav mannen synen tillbaka.

TARANAKI. Läraren Denis Duthie, 65, hade aldrig kunnat förutspå konsekvenserna av att dricka ur vodkaflaskan han erbjöds av sina studenter i Taranaki på Nya Zeeland. Ämnen i vodkan reagerade nämligen på lärarens diabetesmedicin och Denis blev tillfälligt blind.

– Jag fumlade runt i sovrummet för att hitta strömbrytaren. Jag hade blivit helt blind, säger 65-åringen till The New Zealand Herald.

Köpte whisky

Eftersom läget var kritiskt beslutade läkarna att man skulle behandla läraren med etanol, samma ämne som återfinns i alkohol. 

Dessvärre fanns det inte tillräckligt med etanol på sjukhuset - men då kom man på en alternativ lösning. I stället för ett medicinskt recept köptes en flaska whisky av fin kvalité från den lokala återförsäljaren. Whiskyn droppades ner i patientens mage via en tub, och ett par dagar senare vaknade han upp igen. 

– Fem dagar senare vaknade jag. Jag kunde se direkt när jag öppnade ögonen, säger 65-åringen.

Denis har inte rört en droppe alkohol sedan han fick lämna sjukhuset, skriver The New Zealand Herald.