Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Blind av vodka - botad av whisky

Whiskyn blev lärarens räddning.
1 av 1

Whiskyn blev lärarens räddning.

Ingvar Karmhed/Svd/Scanpix

Nyheter | 01/12/2012 18:58

Läkarnas recept fungerade. Den dyra whiskyn gav mannen synen tillbaka.

TARANAKI. Läraren Denis Duthie, 65, hade aldrig kunnat förutspå konsekvenserna av att dricka ur vodkaflaskan han erbjöds av sina studenter i Taranaki på Nya Zeeland. Ämnen i vodkan reagerade nämligen på lärarens diabetesmedicin och Denis blev tillfälligt blind.

– Jag fumlade runt i sovrummet för att hitta strömbrytaren. Jag hade blivit helt blind, säger 65-åringen till The New Zealand Herald.

Köpte whisky

Eftersom läget var kritiskt beslutade läkarna att man skulle behandla läraren med etanol, samma ämne som återfinns i alkohol. 

Dessvärre fanns det inte tillräckligt med etanol på sjukhuset - men då kom man på en alternativ lösning. I stället för ett medicinskt recept köptes en flaska whisky av fin kvalité från den lokala återförsäljaren. Whiskyn droppades ner i patientens mage via en tub, och ett par dagar senare vaknade han upp igen. 

– Fem dagar senare vaknade jag. Jag kunde se direkt när jag öppnade ögonen, säger 65-åringen.

Denis har inte rört en droppe alkohol sedan han fick lämna sjukhuset, skriver The New Zealand Herald.