Så här ser helikoptern ut.
1 av 4
Så här ser helikoptern ut. - Foto: Khalid Mohammed/AP/SCANPIX
Hatim Kadim Salman övervakar bygget.
2 av 4
Hatim Kadim Salman övervakar bygget. - Foto: Khalid Mohammed/AP/SCANPIX
Mekaniker jobbar med at bygga ihop flygmaskinen.
3 av 4
Mekaniker jobbar med at bygga ihop flygmaskinen. - Foto: Khalid Mohammed/AP/SCANPIX
4 av 4
- Foto: Khalid Mohammed/AP/SCANPIX

Här bygger han sin egen jakthelikopter

En man i Irak bygger för tillfället sin egen helikopter som han planerar använda till att övervaka landets gränser på sin fritid. Hittills har det hela kostat honom ungefär 168 500 kronor.


Billigare än en Apache

Hatim Kadim Salmans helikopter är något billigare än vad en Apache-helikopter kostar, som används av den brittiska militären. Prislappen för dessa är 20 miljoner stycket, motsvarande 140 miljoner kronor. Det är inte heller bara på priset som helikoptern skiljer sig. Rent utseendemässigt, har Salmans helikopter bara två blad istället för Apache-helikopterns fyra. Några vapen syns ännu inte heller till på den handgjorda helikoptern.

MUQDADIYAH. Många människor är patriotiska och älskar sitt land mer än någonting annat. Vissa lägger ner sin fritid på att försvara dess gränser mot fiendeangrepp. Exempel på detta är personer i den amerikanska södern som vaktar landet från mexikanska emigranter.

Några har till och med gått så långt att de bygger en egen helikopter. Detta är precis vad Hatim Kadim Salman för tillfället gör, enligt Dailymail.

Den 59-årige mannen har för tillfället lagt ut nästan 168 500 kronor på att bygga sin egen helikopter som han ska övervaka gränserna med. Bygget äger rum i den irakiska staden Muqdadiyah, belägen cirka 10 mil norr om Baghdad. Salman kallar själv helikoptern för Diyala 1, efter maskinens hemprovins.

Salmans helikopter är den första hemmabyggda helikoptern i Irak. Huruvida den kan flyga eller ej vet ingen förrän den är klar. Helikoptern har även blivit målad med en klar, blå färg. Orsaken till detta är okänt, men kanske är då risken mindre att den blir upptäckt, skriver Dailymail.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!