Måndag 27 Sep
Stockholm

Och priset för årets lussekatt går till....

Katt på katthem
1 av 9
Abigail verkar inte alltför förtjust över sin vinst. Foto: Niklas Sandberg
Katt på katthem
2 av 9
Abigail verkar heller inte vara särskilt imponerad av Nyheter24:s reporter Niklas Sandbergs försök att locka med lite kattgräs. Foto: Niklas Sandberg
Katt på katthem
3 av 9
Constance undrar vad som försigår. Foto: Niklas Sandberg
Katt på katthem
4 av 9
Tsunade värmer sig mot elementet. Foto: Niklas Sandberg
Katt på katthem
5 av 9
Abby håller vakten. Foto: Niklas Sandberg
Katt på katthem
6 av 9
Calori är nyfiken över vad som händer. Foto: Niklas Sandberg
Katt på katthem
7 av 9
Merete håller koll högt upp. Foto: Niklas Sandberg
Katter på katthem
8 av 9
Systrarna Puss och Busy, tre månader gamla. Foto: Niklas Sandberg
Katt på katthem
9 av 9
Abby trivs för bra på sin plats för att komma och hälsa. Foto: Niklas Sandberg

Tävlingen årets lussekatt, där en katt på Stockholms katthem skulle koras till Lucia, är nu avgjord efter att ni läsare fick rösta fram er favorit. Vinnaren blev Abigail som Nyheter24 uppvaktat med kattgräs och en liten leksak.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Stockholms katthem

Verksamheten har öppet för allmänheten måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar mellan klockan 18.00 och 20.00. 

Den som är intresserad av att ta hand om en katt kan boka tid.

Därefter krävs att två återbesök görs inom loppet av två veckor för att vänja sig vid katten, och samtidigt ge katten en chans att vänja sig vid sin nye ägare. 

En skyggare katt kräver dock fyra återbesök. 

Funkar det bra efter återbesöken och både katten och den nye ägaren trivs med varandra, kör Stockholms katthem hem katten till den nye ägaren.

Priset för katten är 1 100 kronor, men kommer efter årskiftet att höjas till 1 300 kronor. 

I priset ingår att katten har blivit kastrerad och ID-märkt. 

Verksamheten finansieras helt av faddrar som bidrar med allt från 50 kronor till 500 kronor i månaden.

STOCKHOLM. I dag är det Lucia. Dagen då vi firar att julen på allvar har inletts. Dagen då skolklasser runt om i landet får bevittna skolans luciatåg i aulan. Men luciafirandet är inte bara för människor och skolbarn. Även katterna har sin Lucia i år, och på Stockholms katthem heter hon Abigail.

Nyheter24 har bedrivit tävlingen "Årets lussekatt", tillsammans med Stockholms katthem, där ni läsare har fått rösta fram vilken katt ni tycker är mest värdig att få representera katternas egen Lucia.

– Tävlingen är ett positivt sätt att nå ut till folk. Detta är verkligen jättekul, säger verksamhetschef Marja Waro, till Nyheter24.

Efter en relativt jämn omröstning valdes Abigail fram. Motivet från många av er läsare var att Abigail förtjänade att vinna eftersom hon har varit länge på hemmet. Nyheter24 har varit på plats och delat ut ett pris till den lurviga lussekatten. Ett pris bestående av delikatessen kattgräs och en liten leksak.

– Abigail är ursprungligen infångad utifrån. Hon har varit här förr men fick ett hem 2008. Men efter att paret som tog hand om henne separerade, hamnade hon här igen i september 2011 och har varit här sen dess. 

Abigail var enligt Waro väldigt deprimerad när hon kom tillbaka till katthemmet. Det blev heller inte bättre av att hennes nära vän till hankatt, som hon kom in med, senare lämnade hemmet och hon blev kvar ensam med de andra katterna som hon inte kände.

Abigails vän är inte den första som lämnat hemmet hastigt, i alla fall inte den senaste tiden. Enligt Waro har intresset för katterna sen slutet av november och början av december varit stort.

– Det har varit mycket trafik den senaste tiden över intresset för våra katter. Det är vad jag har hört från de anställda i alla fall, eftersom jag själv inte jobbar på kvällarna då vi har öppet för allmänheten att komma och se på katterna, säger hon.

Men fortfarande har ingen plockat upp årets lussekatt...

Kommentera
Kopiera länk
Dela