Lördag 16 Okt
Stockholm

Julgranen som växer genom taket

Det tog Patrick Kruger nio timmar att få julgranen på rätt plats.
1 av 3
Det tog Patrick Kruger nio timmar att få julgranen på rätt plats. Foto:
Han skapade illusionen genom att hugga av julgranens topp och fästa den på en plywood-skiva. Sedan snickrade han ihop överdelen med ihopfästa takplattor som lutade uppåt.
2 av 3
Han skapade illusionen genom att hugga av julgranens topp och fästa den på en plywood-skiva. Sedan snickrade han ihop överdelen med ihopfästa takplattor som lutade uppåt. Foto:
Grannar och förbipasserande har häpnats av illusionen.
3 av 3
Grannar och förbipasserande har häpnats av illusionen. Foto:

Det tog honom nio timmar att få granen på plats - men i slutändan var det värt det: "Massor av människor som kommit förbi för att fota"

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Arkitekten Patrick Kruger visste att han hittat sitt drömträd när han fick syn på julgranen i amerikanska Seattle. 

Kruger älskade granen så pass mycket att han bestämde sig för att trädet skulle in i hans hus till vilket pris som helst. Till och med om han var tvungen att ta sönder taket för att julgranen skulle få plats. 

– Jag hittade ett träd som jag verkligen tyckte om. Dessvärre, som du kan se på bilderna, var granen knappast i rätt storlek, säger han enligt Today.

Det tog arkitekten nio timmar att skapa illusionen som gör att det ser ut som att trädet växer genom taket. Detta genom att fästa den avhuggna grantoppen på en bit plywood och därefter snickra på ett lutande takmaterial. 

Sedan var det bara att luta sig tillbaka och se grannskapets häpna miner.

– Det har varit massor av människor som kommit förbi för att fota, le och skratta, säger Kruger och tillägger att "barnens reaktioner är ovärderliga". 

Kommentera
Kopiera länk
Dela