Orangutangen Tori gillar att ta en cigg.
1 av 4
Orangutangen Tori gillar att ta en cigg. - Foto: Faksimile/YouTube
En sköldpadda i Yongji, China har utvecklat en vana för rökning.
2 av 4
En sköldpadda i Yongji, China har utvecklat en vana för rökning. - Foto: Faksimile/YouTube
Denna skata i Polen tar för sig av cigaretter när den erbjuds en.
3 av 4
Denna skata i Polen tar för sig av cigaretter när den erbjuds en. - Foto: Faksimile/YouTube
Denna katt vägrar att släppa taget om sin cigarett.
4 av 4
Denna katt vägrar att släppa taget om sin cigarett. - Foto: Faksimile/YouTube

Djuren som inte drar sig för att tända en cigg

Cigaretter är precis lika skadligt för oss människor som det är för djuren. Ändå är det inte helt ovanligt att man finner djur som faktiskt röker.


Rökning i USA

En av fem dör i USA på grund av rökning. 90 procent av de som drabbas av lungcancer i USA får detta till följd av rökning. Cirka 35 miljoner amerikaner försöker årligen att sluta röka. Oftast till en följd av deras nyårslöften.

Har du också sagt att du ska sluta röka nu efter nyår? Är du för cigaretter eller kanske helt emot dem? Kanske bryr du dig inte alls? I vilket fall som helst kan man inte undgå att tycka att det inte är mer än otroligt märkligt när våra vänner i djurriket känner för att tända en cigg. 

"Rökning dödar" brukar det stå på cigarettpaketen och visst är det inte hälsosamt för oss människor att tända dessa "cancerpinnar", som de ibland kallas. För djuren är risken minst lika stor som för oss människor.

Från den rökande orangutangen Tori i Indonesien som blev skickad till rehab för att bli fri nikotinberoendet, till katten som vägrar att släppa taget om sin cigarett. De är bara några utav flertalet rökande djur i världen, enligt Daily Mail.

I bildspelet ovan och i videoklippen nedan kan ni se de chockande bilderna på djur som utvecklat ett beroende för cigaretter efter att ägare och andra mer eller mindre har lärt dem att röka.

Schimpansen Charlie

Orangutangen Tori

Katten som vägrar släppa sin cigg

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!