Taxi från Åland till Västerås?
1 av 2
Taxi från Åland till Västerås? - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Kanske lite problematiskt med tanke på att du oftast tar färjan från Åland.
2 av 2
Kanske lite problematiskt med tanke på att du oftast tar färjan från Åland. - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Mattias försökte ta taxi från Åland till Västerås

Västeråsaren Mattias trodde att han var i Stockholm och ville åka hem. Problemet var bara att han var på Åland. Det hela slutade i en fyllecell.


Tolvslaget i fyllecell

Mattias fick fira in det nya året i en fyllecell på Åland.

– Jag hörde raketer och grejer när jag satt där i cellen, så jag missade ju inte tolvslaget helt, säger Mattias, till Vestmanlands Läns Tidning.

ÅLAND. Polisen på Åland fick in ett något annorlunda samtal i samband med att det nya året firades in. En taxichaufför ringde in och ville ha hjälp med en kund som somnat i baksätet.

Resenären, Mattias, 23, från Västerås, trodde att han befann sig i Stockholm och ville åka hem.

– Jag minns inte taxiresan men det jag vet är att jag och en kompis tog en kryssning till Åland på nyårsaftonens morgon. Vi missade färjan som skulle ta oss tillbaka så då gick vi ut på Ålands gator och festen fortsatte, säger Mattias, till Vestmanlands Läns Tidning.

Mattias kompis skulle bara gå och köpa cigaretter. Men när han kom tillbaka var Mattias borta.

Minns inget

När Mattias får frågan om han minns något alls från händelsen svarar han:

– Nej, ingen aning. Det blev nog lite för mycket av det goda. Det är mycket möjligt att jag trodde att jag var i Stockholm. Men det var jag ju inte och det är lite svårt att åka taxi från Åland till Sverige.

Mattias kom aldrig till Västerås under kvällen. I stället hamnade han i fyllecell. Först 16 timmar senare var han hemma, skriver Vestmanlands Läns Tidning.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan
USA har, efter krav från militärjuntan, beslutat att dra tillbaka sina – hundratals – soldater från Niger i Västafrika, enligt amerikanska regeringskällor.