Lördag 23 Okt
Stockholm

Flygpersonalen som får lära sig... kung fu?

Flygvärdinnor anställda på Hong Kong Airlines i full färd med att lära sig kampsporten kung fu.
1 av 3
Flygvärdinnor anställda på Hong Kong Airlines i full färd med att lära sig kampsporten kung fu. Foto: Kin Cheung/AP/Scanpix
Syftet är att motverka eventuella terroristangrepp och flygkapningar.
2 av 3
Syftet är att motverka eventuella terroristangrepp och flygkapningar. Foto: Kin Cheung/AP/Scanpix
Förutom kung fu har de även fått lära sig wrestling.
3 av 3
Förutom kung fu har de även fått lära sig wrestling. Foto: Kin Cheung/AP/Scanpix

Kabinpersonal på kinesiska flybolag tränas nu i olika kampsporter. Syftet är att lära sig förhindra och stoppa terrorister.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Lärde sina anställda att viska

Det brittiska flygbolaget Virgin Atlantic skickade även sina anställda på kurser i februari förra året, fast inget som berör självförsvar. Bolaget hade nämligen antällt en visk-coach som skulle utbilda flygpersonalen att viska bättre för att sänka ljudnivån i bolagets nya lyxsviter på flygen. Personalen skulle lära sig att prata i ett röstläge mellan 20 och 30 deciebel, enligt The Telegraph.

KINA. Kabinpersonalen på det kinesiska flygbolaget Hong Kong Airlines tränas numera även i självförsvar, skriver travelinsider.se.

Hong Kong Airlines är bland de första i världen att införa denna typ av träning för sin personal, detta för att undvika flygkapningar.

Kinas näst största flygbolag, China Eastern, följer nu samma exempel och skickar 2 600 flygvärdinnor och värdar till kurser i kampsporten kung fu.

Förutom kung fu kommer personalen även lära sig wrestling enligt en teknik som heter gin-na.

Anledningen till träningen är även att man, förutom beväpnade terrorister, lättare ska kunna ta hand om besvärliga passagerare, enligt travelinsider.se.

Kommentera
Kopiera länk
Dela