Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Litade blint på GPS:en - körde 135 mil för långt

Utflykten blev lite längre än tänkt för Sabrine Moreau.

Utflykten blev lite längre än tänkt för Sabrine Moreau.

Google Maps / Nieuwsblad.de

Nyheter | 15/01/2013 18:17

Sabrine Moreau skulle bara köra och hämta sin vän i Bryssel någon timme bort. Men GPS:en skickade henne söderut och två dagar senare insåg hon att hon var i Kroatiens huvudstad.
– Jag var distraherad, säger 67-åringen.

BELGIEN. Sabrine Moreau, bosatt i belgiska Hainault Erquelinnes, skulle hämta en väninna på tågstationen i Bryssel. Cirka 15 mil norrut, enkel resa. Men när GPS:en sa åt henne att köra söderut ifrågasatte hon den inte utan körde bara vidare, skylt efter skylt.

Ett dygn, en vägövernattning och två tankningar senare insåg Sabrine att hon hamnat i Zagreb, 150 mil bort. Hon medger att det hela låter märkligt men skyller på att hon hade huvudet någon annanstans.

– Jag var distraherad, så jag körde bara vidare. Jag såg massor av trafikskyltar, först på franska, sedan tyska och till sist på kroatiska. Men jag fortsatte köra eftersom jag var distraherad. Plötsligt dök jag upp i Zagreb och då insåg jag att jag inte var i Belgien längre, säger Sabrine Moreau till Nieuwsblad.be.