Lego, Nintendo
Julius von Brunk byggde jättelik Nintendokontroll i lego. - Foto: Bildkälla: Shutterstock

Han byggde jättelik Nintendokontroll i lego - som funkar

Julius "Baronen" von Brunk har två passioner: Lego och Nintendo. Nu har han lyckats bygga en jättelik kontroll till den klassiska spelkonsolen. Och den fungerar.


"Varför?", kanske du tänker. För att det helt enkelt är grymt, är svaret. Julius von Brunk, mer känd som "Baronen", har lyckats bygga en fullt fungerande Nintendokontroll i lego. Just det, den är en och en halv meter bred.

Kontrollen var mer eller mindre klar redan sommaren 2012 men det krävdes en del arbete för att slipa på den. Vid årsskiftet kunde von Brunk stoltsera med sitt verk.

Skulle bygga Batmobil

Historien har dock en oväntad bakgrund. Faktum är att det egentligen aldrig var meningen att göra en Nintendokontroll utan en Batmobil. Företaget Ripley's, som sysslar med "tro det eller ej"-verksamhet, ville att "Baronen" skulle bygga en Batmobil i lego inför publik i samband med premiären av "The dark knight rises".

Samma dag ägde massakern på biografen i Aurora rum. Tolv personer dog och 58 skadades när 24-årige James Holmes sköt vilt omkring sig. Eventet i New York med legobilen ställdes in.

Ripley's och von Brunk försökte hitta något nytt evenemang. Då föreslog han Nintendokontrollen. PR-folket sa nej tack men han fortsatte ändå. Något han nog är ganska nöjd med i dag. Även om det inte är helt lätt att spela på kontrollen, 

Klicka vidare i bildspelet för fler bilder på kontrollen. Läs mer om skapandet av den på von Brunks blogg.

Här är ett klipp som visar hur han spelar bland annat Super Mario:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

200 miljoner till idrott för unga

USA riktar sanktioner mot Irans drönarprogram

USA och Storbritannien inför omfattande sanktioner mot Iran och landets utveckling och tillverkning av drönare. Beskedet är ett gemensamt svar på Irans attacker mot Israel.

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

En statlig utredning föreslår att offentlighetsprincipen ska gälla även för friskolor. Samtidigt finns ett mildare förslag om en insynsprincip.

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Och avtalet öppnar upp för stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls. Nyheter24 har granskat lärarnas nya kollektivavtal.

S: Sätt stopp för nya friskolor

1 timme sedan
Socialdemokraterna vill helt sätta stopp för nya vinstdrivande friskolor. Vi vill att staten ska dra i nödbromsen och införa ett etableringsstopp, säger partiledare Magdalena Andersson.