Lego, Nintendo
Julius von Brunk byggde jättelik Nintendokontroll i lego. - Foto: Bildkälla: Shutterstock

Han byggde jättelik Nintendokontroll i lego - som funkar

Julius "Baronen" von Brunk har två passioner: Lego och Nintendo. Nu har han lyckats bygga en jättelik kontroll till den klassiska spelkonsolen. Och den fungerar.


"Varför?", kanske du tänker. För att det helt enkelt är grymt, är svaret. Julius von Brunk, mer känd som "Baronen", har lyckats bygga en fullt fungerande Nintendokontroll i lego. Just det, den är en och en halv meter bred.

Kontrollen var mer eller mindre klar redan sommaren 2012 men det krävdes en del arbete för att slipa på den. Vid årsskiftet kunde von Brunk stoltsera med sitt verk.

Skulle bygga Batmobil

Historien har dock en oväntad bakgrund. Faktum är att det egentligen aldrig var meningen att göra en Nintendokontroll utan en Batmobil. Företaget Ripley's, som sysslar med "tro det eller ej"-verksamhet, ville att "Baronen" skulle bygga en Batmobil i lego inför publik i samband med premiären av "The dark knight rises".

Samma dag ägde massakern på biografen i Aurora rum. Tolv personer dog och 58 skadades när 24-årige James Holmes sköt vilt omkring sig. Eventet i New York med legobilen ställdes in.

Ripley's och von Brunk försökte hitta något nytt evenemang. Då föreslog han Nintendokontrollen. PR-folket sa nej tack men han fortsatte ändå. Något han nog är ganska nöjd med i dag. Även om det inte är helt lätt att spela på kontrollen, 

Klicka vidare i bildspelet för fler bilder på kontrollen. Läs mer om skapandet av den på von Brunks blogg.

Här är ett klipp som visar hur han spelar bland annat Super Mario:


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/