Tisdag 30 Nov
Stockholm

Populärt att hyra en pojkvän i Kina

Ensamma kinesiskor hyr en pojkvän inför nyårsmiddagen.
Ensamma kinesiskor hyr en pojkvän inför nyårsmiddagen. Foto: Lee Jin-man/AP/Scanpix

Företag som hyr ut pojkvänner har blivit allt vanligare i Kina. Press från släkt och vänner får kinesiska kvinnor att ta till drastiska åtgärder.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

KINA. Det är bara dagar kvar till det kinesiska nyåret. En högtid då hela landet bryter upp i ett stort firande med hela släkten. En färgsprakande fest för de allra flesta – men en stor ångest för miljontals ogifta kvinnor.

I Kina finns det en stor press på unga – särskilt kvinnor – att skaffa familj innan de fyller 30 år. 

– Jag är fortfarande singel och under stor press. Min syster och mina släktingar frågar varför jag inte är gift. När de ringer är jag för rädd för att svara, berättar Ding Na för BBC.

300 kronor och pojkvännen är din

– Kineser älskar att sitta tillsammans och äta middag. På nyår sitter alla i par, din bror och hans tjej, din syster med hennes kille och så vidare. Om du är den ende som är ensam så kan du föreställa dig pressen och frustrationen, förklarar Zhou Xiaopeng, talesperson för en av Kinas största dejtingsidor, för BBC.

Lösningen för många kinesiskor har blivit företag som hyr ut pojkvänner. För ungefär 300 kronor om dagen får du manligt sällskap som låtsas vara din pojkvän över nyår. Utöver grundavgiften tillkommer kostnader för kyssar (50 kronor) och att sova i samma säng (800 kronor). Men sex är inte tillåtet.

Många gör det för att hitta kärleken

Enligt BBC är många av männen som arbetar för företagen homosexuella som inte kommit ut än. Men många är också heterosexuella som hoppas träffa den rätte tjejen. Li Le är en av männen som arbetar som pojkvän och han har redan fått över 30 förfrågningar.

– Det är en spännande sak att göra. Jag kanske träffar någon som delar mina intressen och vi båda kanske blir lyckliga, säger han till BBC.

Kommentera
Kopiera länk
Dela