Tänkte att det var läge att byta bildäcket.
1 av 3
Tänkte att det var läge att byta bildäcket. - Foto: WSHH /Printscreen
Varför inte liksom?
2 av 3
Varför inte liksom? - Foto: WSHH /Printscreen
OBS! Pröva inte på detta på vägen, i garaget eller någon annanstans heller för den delen.
3 av 3
OBS! Pröva inte på detta på vägen, i garaget eller någon annanstans heller för den delen. - Foto: WSHH /Printscreen

Byter bildäck samtidigt som de kör på två hjul

VideoExtra. Dumdristigt eller modigt? Se klippet där männen byter däck - samtidigt som den lutande bilen kör i full fart.


Statistik

2008 och 2009 uppges cirka 485 000 trafikolyckor ha ägt rum i Saudiarabien. Under denna period ska över 36 000 ha skadats och 6485 personer ha dött, enligt Dangerous Roads.

SAUDIARABIEN. Det är inte alla män som klarar av att byta bildäck - och sannerligen inte alla män som klarar av att byta däck samtidigt som bilen kör i full fart, på två hjul. Men i Saudiarabien tycks allt som har med bilar att göra vara möjligt.

Det bevisar mannen som syns i klippet nedan - OBS: testa inte på detta själv:


Saudiarabien är, tack vare oljan, ett av världens rikaste länder. 

Dyra lyxbilar och bilsporter har blivit populära bland saudiaraber - men kärleken till de snabba hastigheterna har också kastat en skugga över landet. 

– Alla känner någon som har varit med i en bilolycka, säger Feras Alf, som är uppväxt i Saudiarabiens huvudstad Riyadh, till Nyheter24.

Enligt siffror från 2010 uppgavs ett medelsnitt på 17 saudiaraber dö varje dag i trafikrelaterade olyckor årligen. Men dödssiffran blir större och större.

– Folk åker som tokar här och det är därför dödsolyckorna är så utbredda. Det har blivit lite av en extremsport, berättar Feras.

Här är en annan anledning bakom olyckorna:


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!