Se världens första bakåtvolt med bil

Rallyföraren Guerlain Chicherit blev under söndagen först i världen med att göra en lyckad bakåtvolt med bil.
– Inte det galnaste jag gjort – men lätt topp tre, förklarar han.


"Topp tre"

Chicherit och teamet bakom förklarar att de tränat på hoppet i flera år. Den senaste tiden har de utfört ett flertal tester där bilen landat på en gigantisk airbag. Trots det lyckade försöket anser inte Chicherit att volten toppar hans lista.

– Det är inte det galnaste jag gjort men det är lätt topp tre. Det var helt sjukt – jag vill bara göra det igen, säger han."

TIGNES. Många har försökt utan att klara det. Men under söndagen genomfördes världens första lyckade bakåtvolt med bil. 

Fransmannen Guerlain Chicherit klarade, med hjälp av en åtta meter hög snöramp i franska alperna, att göra volten och landa på alla fyra hjulen. Hundratals åskådare var på plats och bevittnade rekordet. Och efteråt var Chicherit eld och lågor över bedriften.

– Jag var tvungen att komma i 60 kilometer i timmen och ha gasen fullt nere för att få rätt rotation. I hoppet visste jag att bilen var i bra balans och det tog mig kanske 20 sekunder att inse att jag faktiskt landat på hjulen, säger Chicherit i ett pressmeddelande.

Se rekordhoppet här:

Se ett tidigare klipp där samma team frestar med vad som komma skall. Med stor sannolikhet var det ett misslyckat försök med en landningsairbag. Men kritiker menar att de lyckades redan här:

Se ett misslyckat försök av rallyföraren Rhys Millen:

Bil
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!