"Varför ringa in en så pass stor giraff tre gånger?", tänker ni. "Varför inte", tänker vi.
"Varför ringa in en så pass stor giraff tre gånger?", tänker ni. "Varför inte", tänker vi. - Foto: Printscreen/Montage: Youtube

Fyra meter hög giraff jagade turister - gav upp efter tre kilometer

VideoExtra. Det som började som en spännande upplevelse slutade med en mardrömsjakt som fångades på film. Se giraffattacken längst ner i artikeln.


Giraffens vikt och längd

"Hannarna är vid skuldran 2,0 till 3,0 meter höga, har en upp till 2,4 meter lång hals och kan väga mellan 1 100 och 1 900 kg. Honorna är med en absolut höjd omkring 4,3 meter och en vikt mellan 700 och 1 200 kg lite kortare och lättare. Vid födseln är giraffkalvarna omkring 180 centimeter höga och väger 45–70 kilo", skriver Wikipedia.

Skratt, spänning och rädsla. Det var några av de känslor som turisterna kände när de jagades av en gigantisk giraff i fyra-meters-klassen. 

Till en början närmade sig giraffen sällskapet med nyfikenhet. Men plötsligt övergick nyfikenheten till ilska.

– När han hade galloperat ifatt bilen sparkade giraffen mot föraren och rev ner den högra backspegeln, säger en journalist i klippet. 

"Hormonell obalans"

Giraffattacken utspelade sig på ett sydafrianskt safari. Giganten är välkänd för sin storlek, men ska aldrig ha attackerat människor tidigare.

– Föraren, som är oskadd, stannade och backade bilen. Skrattet och det roliga var som bortblåst då och vi försökte fly - men giraffen följde efter. 

När turisterna äntligen kom undan besten hade de jagats i över tre kilometer. Enligt Daily Mail kan djurets utspel bero på "hormonell obalans".


Här är ett annat klipp på giraffer som attackerar varandra: 


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!