Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kokkonst på "hög" nivå

- 03/04/2013, 08:35 -
Kocken Misha Sukyas släpper en ny kokbok
1 av 5

Kocken Misha Sukyas släpper en ny kokbok

Arnold Worldwide/Scanpix

Som får namnet "Baked".
2 av 5

Som får namnet "Baked".

Arnold Worldwide

Ravioli på morning glory med svamp, marijuana och damiana.
3 av 5

Ravioli på morning glory med svamp, marijuana och damiana.

Arnold Worldwide

Kalv med profetsalvia, magiska tryfflar och marijuana.
4 av 5

Kalv med profetsalvia, magiska tryfflar och marijuana.

Arnold Worldwide

Foie gras-klubbor med marijuana, magiska tryfflar, mandel och pistagenötter.
5 av 5

Foie gras-klubbor med marijuana, magiska tryfflar, mandel och pistagenötter.

Arnold Worldwide

Mat som gör dig hög och skickar ut din hjärna i konstiga tankebanor är inget nytt men den nya kokboken "Baked" siktar på att göra samma sak men utan att bara hemfalla till torra brownies.

De flesta har väl hört talas om hashbrownies? För den lite mer gastronomiskt medvetne droganvändaren släpps nu kokboken "Baked", ett samarbete mellan kocken Misha Sukyas, reklambyrån Arnold och klädmärket Stussy. 

Enligt ett pressmeddelande som gått ut till bland annat Huffington Post ska kokboken ska lyfta fram Amsterdams legala droger ur ett nytt gastronomiskt finperspektiv. Eller vad sägs om kycklingrullar med marijuana som serveras med quenelles smaksatta med hasch och marijuanacoulis? 

Eller en dessert med haschchoklad, morning glory och hallucinogena svampar?

Det kanske låter gott, men kom ihåg att i princip alla ingredienser är olagliga i Sverige.