Torsdag 17 Jun
Stockholm

Kokkonst på "hög" nivå

Kocken Misha Sukyas släpper en ny kokbok
1 av 5
Kocken Misha Sukyas släpper en ny kokbok. Foto: Arnold Worldwide/Scanpix
Som får namnet "Baked".
2 av 5
Som får namnet "Baked". Foto: Arnold Worldwide
Ravioli på morning glory med svamp, marijuana och damiana.
3 av 5
Ravioli på morning glory med svamp, marijuana och damiana. Foto: Arnold Worldwide
Kalv med profetsalvia, magiska tryfflar och marijuana.
4 av 5
Kalv med profetsalvia, magiska tryfflar och marijuana. Foto: Arnold Worldwide
Foie gras-klubbor med marijuana, magiska tryfflar, mandel och pistagenötter.
5 av 5
Foie gras-klubbor med marijuana, magiska tryfflar, mandel och pistagenötter. Foto: Arnold Worldwide

Mat som gör dig hög och skickar ut din hjärna i konstiga tankebanor är inget nytt men den nya kokboken "Baked" siktar på att göra samma sak men utan att bara hemfalla till torra brownies.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Lagliga droger i Amsterdam

I Amsterdam är bland annat marijuana, hasch och vissa typer av hallucinogena svampar lagliga.

Här berättar kocken mer om sin kokkonst.

De flesta har väl hört talas om hashbrownies? För den lite mer gastronomiskt medvetne droganvändaren släpps nu kokboken "Baked", ett samarbete mellan kocken Misha Sukyas, reklambyrån Arnold och klädmärket Stussy. 

Enligt ett pressmeddelande som gått ut till bland annat Huffington Post ska kokboken ska lyfta fram Amsterdams legala droger ur ett nytt gastronomiskt finperspektiv. Eller vad sägs om kycklingrullar med marijuana som serveras med quenelles smaksatta med hasch och marijuanacoulis? 

Eller en dessert med haschchoklad, morning glory och hallucinogena svampar?

Det kanske låter gott, men kom ihåg att i princip alla ingredienser är olagliga i Sverige. 

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela