Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mannen som är en vandrande reklampelare

- 05/04/2013, 14:36 -
Hostgator Dotcom försörjer sig på sitt eget sätt.
1 av 4

Hostgator Dotcom försörjer sig på sitt eget sätt.

Faksimil

Han säljer annonsplats på sin egen kropp.
2 av 4

Han säljer annonsplats på sin egen kropp.

Faksimil Youtube

Dessutom så heter han självklart inte Hostgator från början, även namnet är sålt.
3 av 4

Dessutom så heter han självklart inte Hostgator från början, även namnet är sålt.

Faksimil

Nu planerar han att sälja sitt namn ytterligare en gång för att ta sig in i Guiness rekordbok
4 av 4

Nu planerar han att sälja sitt namn ytterligare en gång för att ta sig in i Guiness rekordbok

Faksimil Youtube

Ekonomiska problem har varit en följetong de senaste åren, i västvärlden inte förkroppsligat tydligare någonstans än i USA. En man bestämde sig för att hitta sin egen personliga lösning.

Du kanske har hört talas om Hostgator Dotcom? Alltså inte hemsidan, utan mannen. Hostgator, som tidigare hette Billy Gibby, hamnade i ekonomiska problem och bestämde sig för att låta sin kropp betala räkningarna åt honom. Så han sålde sin hud till olika företag som fick sina loggor intatuerade och slutligen sålde han också sitt eget namn.

– Jag började med att bara sälja annonsplatser runt om på kroppen men det var i princip ingen som var intresserad. Sen fick jag sparken, min familj och jag var på väg att bli vräkta och jag behövde ett sätt för att kunna rädda oss ekonomiskt, berättar Hostgator i en öppenhjärtig intervju med Vice.

Hustrun har accepterar tatueringarna

Han ville inte göra något olagligt, hade inga vänner som kunde låna ut pengar och visste att han på ett eller annat sätt var tvungen att försörja sin familj. Så han sålde vad som fanns kvar - huden i sitt eget ansikte och slutligen också sitt eget namn.

– Jag ville verkligen inte göra det men jag ville inte att mina barn skulle växa upp som hemlösa heller.

Hostagators tatueringar försörjer idag honom, hans fru och deras fem barn men det finns vissa han vill bli av med. Bland annat har två porrsidor köpt annonsplats i hans ansikte.

– Min fru är okej med det men hon vill helst att jag ska ta bort tatueringarna från mitt ansikte, så det är vad jag jobbar mot nu.

Gjorde det för att slippa leva på gatan

För att finansiera det siktar Hostgator på att, förutom att sälja mer annonsplats på sin kropp, även att sälja sitt namn en andra gång.

– Jag försöker faktiskt sälja mitt namn just nu för att kunna ta mig in i Guiness rekordbok. Om till exempel Golden Palace köper mitt namn kommer jag att heta Goldenpalacedotcom Hostgatordotcom.

Trots att Hostgator bor i Alaska så möter han många människor varje dag.

– En del människor tittar på mig och säger att "hans tatueringar är korkade och betyder inget" eller "det finns inte någon symbolik i dem". Men det tycker jag att de har. Varje tatuering jag har är för mig ytterligare en dag där jag håller mina barn borta från gatan så de betyder mycket för mig. 

Här berättar Hostgator Dotcom om en av få gratistatueringar som han har gjort: