Mannen som är en vandrande reklampelare

Ekonomiska problem har varit en följetong de senaste åren, i västvärlden inte förkroppsligat tydligare någonstans än i USA. En man bestämde sig för att hitta sin egen personliga lösning.


Vad kostar det?

Att annonsera på Hostgator Dotcom är inte gratis. Vill man ha sin logga tatuerad i hans ansikte får man punga ut ungefär 4 000 dollar, eller i runda slängar 26 000 svenska kronor. För namnbytet fick han 15 000 dollar vilket blir ungefär 98 000 kronor. 

Du kanske har hört talas om Hostgator Dotcom? Alltså inte hemsidan, utan mannen. Hostgator, som tidigare hette Billy Gibby, hamnade i ekonomiska problem och bestämde sig för att låta sin kropp betala räkningarna åt honom. Så han sålde sin hud till olika företag som fick sina loggor intatuerade och slutligen sålde han också sitt eget namn.

– Jag började med att bara sälja annonsplatser runt om på kroppen men det var i princip ingen som var intresserad. Sen fick jag sparken, min familj och jag var på väg att bli vräkta och jag behövde ett sätt för att kunna rädda oss ekonomiskt, berättar Hostgator i en öppenhjärtig intervju med Vice.

Hustrun har accepterar tatueringarna

Han ville inte göra något olagligt, hade inga vänner som kunde låna ut pengar och visste att han på ett eller annat sätt var tvungen att försörja sin familj. Så han sålde vad som fanns kvar - huden i sitt eget ansikte och slutligen också sitt eget namn.

– Jag ville verkligen inte göra det men jag ville inte att mina barn skulle växa upp som hemlösa heller.

Hostagators tatueringar försörjer idag honom, hans fru och deras fem barn men det finns vissa han vill bli av med. Bland annat har två porrsidor köpt annonsplats i hans ansikte.

– Min fru är okej med det men hon vill helst att jag ska ta bort tatueringarna från mitt ansikte, så det är vad jag jobbar mot nu.

Gjorde det för att slippa leva på gatan

För att finansiera det siktar Hostgator på att, förutom att sälja mer annonsplats på sin kropp, även att sälja sitt namn en andra gång.

– Jag försöker faktiskt sälja mitt namn just nu för att kunna ta mig in i Guiness rekordbok. Om till exempel Golden Palace köper mitt namn kommer jag att heta Goldenpalacedotcom Hostgatordotcom.

Trots att Hostgator bor i Alaska så möter han många människor varje dag.

– En del människor tittar på mig och säger att "hans tatueringar är korkade och betyder inget" eller "det finns inte någon symbolik i dem". Men det tycker jag att de har. Varje tatuering jag har är för mig ytterligare en dag där jag håller mina barn borta från gatan så de betyder mycket för mig. 

Här berättar Hostgator Dotcom om en av få gratistatueringar som han har gjort:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.