Underkläderna som skyddar mot våldtäkt

- 05/04/2013, 19:04 -

Scanpix OBS Bilden är ett montage

Efter våldtäkterna i Dehli och Bangalore bestämde sig tre indiska ingenjörsstudenter för att det får vara nog. Nu kommer underkläderna som skickar ut elchocker vid våldtäktsförsök.

INDIEN. En rad vidriga våldtäkter har skakat Indien den senaste tiden, vilket har lett till nya metoder för att stoppa framtida våldtäkter. Tre indiska ingenjörsstudenter vid Chennais universitet i södra Indien har plockat fram underkläder som ska skicka ut elchocker mot eventuella våldtäktsmän.

– Den som försöker våldta en flicka som har de här på sig kommer att få sitt livs chock, säger Manisha Moyan, som tillsammans med Rimpi Tripathi och Neeladri Basu Pal tagit fram prototypen.

Ska vidareutveckla underkläderna

Underkläderna kommer i två delar – trosor och linne – där trosorna ska kunna skicka ut elchocker samtidigt som linnet är utrustat med GPS-sensorer för att kunna varna polis och släkt.

Förhoppningen är att underkläderna ska finnas ute i handeln i slutet av april men ännu återstår en del finjusteringar. Tvättfrågan till exempel.

– Jag är i kontakt med en vän till mig som jobbar på det nationella institutet för modeteknologi för att hjälpa att hitta ett bra och tvättbart material, säger Manisha Moyan till The Times of India