Lördag 1 Okt
Stockholm

Dorothy: 102-åringen som hoppar bungyjump

Dorothy, 102, tycker om "att leva i nuet".
1 av 2
Dorothy, 102, tycker om "att leva i nuet". Foto: Printscreen: Youtube
Dorothy skulle först fira födelsedagen med att hoppa fallskärm från ett flygplan. 102-åringen fick däremot nöja sig med bungyjump från 148-meters höjd.
2 av 2
Dorothy skulle först fira födelsedagen med att hoppa fallskärm från ett flygplan. 102-åringen fick däremot nöja sig med bungyjump från 148-meters höjd. Foto: Printscreen: Youtube

Firar födelsedagen. Det är inte många över 100 som tänder på att hoppa från 150-meters-höjder. Dorothy Custer, 102, är däremot inte som alla andra. "Hon är den äldsta jag hoppat med", säger instruktören i videoklippet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
66 meter från världsrekord

"Bungyjump går ut på att kasta sig ut från hög höjd med ett starkt gummiband fäst vid fötterna, så att man studsar upp innan man når marken. Bungyjump utövas ofta från broar eller höga lyftkranar. Det högsta bungyjumpet i världen, utsett av Guinness rekordbok, var från Bloukransbron i Sydafrika. Hoppet var 216 meter högt", skriver Wikipedia.

TWIN FALLS. Dorothy Custer tänkte först fira 102-årsdagen med att hoppa fallskärm från ett flygplan. 

När läkarna meddelade att det "var för mycket" att kasta sig ut ur ett plan bestämde sig födelsedagsbarnet för att fira på ett lugnt vis.

Men riktigt så blev det inte. I stället hoppade Dorothy bungyjump från 148 meters höjd på en bro i amerikanska Twin Falls. När hon hade hissats upp igen berättade 102-åringen om upplevelsen:

– Det var för kort! Jag vet inte varför den åkte ner så snabbt men det var okej. Man kan inte göra annat än att leva i nuet, säger hon i klippet.

Se Dorothy när hon hoppar från bron här:


Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.