Dorothy: 102-åringen som hoppar bungyjump

Firar födelsedagen. Det är inte många över 100 som tänder på att hoppa från 150-meters-höjder. Dorothy Custer, 102, är däremot inte som alla andra. "Hon är den äldsta jag hoppat med", säger instruktören i videoklippet.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
66 meter från världsrekord

"Bungyjump går ut på att kasta sig ut från hög höjd med ett starkt gummiband fäst vid fötterna, så att man studsar upp innan man når marken. Bungyjump utövas ofta från broar eller höga lyftkranar. Det högsta bungyjumpet i världen, utsett av Guinness rekordbok, var från Bloukransbron i Sydafrika. Hoppet var 216 meter högt", skriver Wikipedia.

TWIN FALLS. Dorothy Custer tänkte först fira 102-årsdagen med att hoppa fallskärm från ett flygplan. 

När läkarna meddelade att det "var för mycket" att kasta sig ut ur ett plan bestämde sig födelsedagsbarnet för att fira på ett lugnt vis.

Men riktigt så blev det inte. I stället hoppade Dorothy bungyjump från 148 meters höjd på en bro i amerikanska Twin Falls. När hon hade hissats upp igen berättade 102-åringen om upplevelsen:

– Det var för kort! Jag vet inte varför den åkte ner så snabbt men det var okej. Man kan inte göra annat än att leva i nuet, säger hon i klippet.

Se Dorothy när hon hoppar från bron här: