Dorothy: 102-åringen som hoppar bungyjump

Firar födelsedagen. Det är inte många över 100 som tänder på att hoppa från 150-meters-höjder. Dorothy Custer, 102, är däremot inte som alla andra. "Hon är den äldsta jag hoppat med", säger instruktören i videoklippet.


66 meter från världsrekord

"Bungyjump går ut på att kasta sig ut från hög höjd med ett starkt gummiband fäst vid fötterna, så att man studsar upp innan man når marken. Bungyjump utövas ofta från broar eller höga lyftkranar. Det högsta bungyjumpet i världen, utsett av Guinness rekordbok, var från Bloukransbron i Sydafrika. Hoppet var 216 meter högt", skriver Wikipedia.

TWIN FALLS. Dorothy Custer tänkte först fira 102-årsdagen med att hoppa fallskärm från ett flygplan. 

När läkarna meddelade att det "var för mycket" att kasta sig ut ur ett plan bestämde sig födelsedagsbarnet för att fira på ett lugnt vis.

Men riktigt så blev det inte. I stället hoppade Dorothy bungyjump från 148 meters höjd på en bro i amerikanska Twin Falls. När hon hade hissats upp igen berättade 102-åringen om upplevelsen:

– Det var för kort! Jag vet inte varför den åkte ner så snabbt men det var okej. Man kan inte göra annat än att leva i nuet, säger hon i klippet.

Se Dorothy när hon hoppar från bron här:


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.