Skäggkvinnan: "Jag känner mig sexigare än någonsin"

Skägg är som bekant tämligen trendigt. Men inte för kvinnor i samma utsträckning som för män.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Läs mer:

 Mariam vet idag att hennes skäggväxt är ärftlig och att även hennes mamma hade samma "problem". Vill du veta mer om Mariam kan du läsa hennes blogg här.

Tyska Mariam, 49, började få rejäl ansiktsbehåring efter att hennes son föddes för 28 år sen men det var inte förrän 2008 som hon slutade med att varje morgon rycka bort de snabbt anstormande hårstråna. Effekten har inte låtit vänta på sig. Idag jobbar hon på en cirkus och reser världen runt, tack vare sitt skägg.

– Jag vill ge människor möjligheten att prata med en skäggig dam, för på gatan är de oftast alldeles för rädda för att inleda ett samtal, säger Mariam i den engelska morgonshowen This morning

Redo för kärlek

Hon känner sig även redo för att återvända till kärleken.

– Jag känner mig själv bättre idag. Sen finns det människor som kanske bara lockas av skägget som en fetisch men det är samma sak som med en massa annat, till exempel om jag varit blond.

Men alla ser inte Mariams beslut att låta skägget växa som något positivt. Hennes egen mamma har frågat om det verkligen är nödvändigt att provocera folk så mycket och hon får ta mot ganska mycket hat på internet.

– Vissa skriver att sådana som mig borde skickas till Ryssland eller bara skjutas. Men sen finns det såna som uppmuntrar mig också, så man får se båda sidorna, säger Mariam i This morning.

/
/
/