Jennifer Fitzgerald har obetalda parkeringsböter på närmare 700 000 kronor.
1 av 3
Jennifer Fitzgerald har obetalda parkeringsböter på närmare 700 000 kronor. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Det var vid O´Hare-flygplatsen utanför Chicago som bilen stod.
2 av 3
Det var vid O´Hare-flygplatsen utanför Chicago som bilen stod. - Foto: AP
Någonstans under all snö döljer sig en bil med många lappar på framrutan.
3 av 3
Någonstans under all snö döljer sig en bil med många lappar på framrutan. - Foto: Ap

Exet felparkerade hennes bil i tre år – riskerar 700 000 i böter

Det är dyrt att parkera vid flygplatser. Framförallt om man inte kan komma överens om vem som äger bilen och den blir ståendes i tre år.


Var hamnade böterna?

Domaren i fallet, Thomas Allen, var fundersam under rättegången.  

– Jag förstår inte. Var satte ni alla böteslapparna? 

Allen uttryckte dessutom, enligt Chicago Tribune , sin irritation över ett stelbent rättssystem som "robotlikt" fortsatte att sätta böteslappar på bilen varje dag

CHICAGO. Jennifer Fitzgerald har obetalda parkeringsböter på 105 000 dollar, nästan 700 000 svenska kronor. Och hon tänker inte betala. Böterna har samlats ihop under tre år under vilka bilen stått parkerad vid O'Hare-flygplatsen utanför Chicago. 

Hon hävdar nämligen att bilen inte alls är hennes, även om den står i hennes namn, utan tillhör hennes före detta pojkvän Brandon Preveau. Vad som talar till hennes fördel är att bilen stått parkerad på personalparkeringen och att Preveau tidigare jobbat för United Airlines.

– Jag har inte tillstånd att gå in där. Min pappa jobbar på flygplatsen och han får inte gå in där. Hur skulle jag då kunna flytta på den? Jag är bara en vanlig medborgare, sa Fitzgerald när hon inför domstol frågades varför hon inte hade flyttat på bilen.

Enligt Preveaus advokat är det hela bara ett sätt att skylla ifrån sig, skriver Chicago Tribune.

Domaren hoppas på lösning

Domaren i fallet, Thomas Allen, har gett Fitzgerald och hennes advokater ytterligare en månad på sig att förbereda det som han menar är ett dåligt förberedd stämning, samtidigt som att han manar alla parter att besinna sig och komma fram till en lösning.

Tidigare så har staden Chicago erbjudit sig att stryka större delen av bötessumman och låta Fitzgerald betala endast 4460 dollar. Då tackade Fitzgerald nej. Preveau vägrade nämligen att betala det som Fitzgerald benämner som "hans del".

"Ett missförstånd"

– Jag tycker att allt bara är ett stort missförstånd. Jag kunde inte ta mig in på parkeringen för att flytta bilen och det är han som har nycklarna, sa Fitzgerald till reportrar från Chicago Tribune utanför rättsalen. 

Vad som gör historien både roligare och sorgligare? Att bilen i fråga är en Chevrolet Monte Carlo från 1999, värd ungefär 600 dollar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.