Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför flög den här mannen inslagen i en plastpåse

- 15/04/2013, 10:16 -

Twitter

Förvånade resenärer kunde knappt tro sina ögon när mannen satte sig ner i flygplanet inslagen i en plastpåse. Nu har det märkliga beteende fått en förklaring – och, ja, det har med religion att göra.

ISRAEL. En man som nyligen flög med det israeliska flygbolaget El Al har blivit en rejäl nätsnackis på Reddit.

Mannen insisterade nämligen på att ha en plastpåse över sig under hela resan. Något som gett upphov till stora diskussioner på nätet.

Får inte ha kontakt med döda

Daily Record har dock tittat närmare på fallet och kommit fram till att mannens beteende sannolikt har med strikta ortodoxa judiska regler att göra.

Enligt tidningen är mannen Kohen, en beteckning på personer med särskild status inom judendomen, som inte under några omständigheter får ha kontakt med döda personer.

En extrem metod – även för Kohen

Det innebär att mannen inte ens får flyga över kyrkogårdar på 10 000 meters höjd. Med hjälp av plastpåsen kan dock mannen flyga över kyrkogårdarna men ändå hålla sig "ren". 

Efter att flera amerikanska sajter snappat upp nyheten har kunniga personer inom området förklarat att plastpåsemetoden är extrem även inom Kohen.